Care este diferența dintre Jobbik și Tokes? Întrebați-l pe Băsescu

| 14 mar, 2014

Traian Băsescu l-a sprijinit cu obstinație până de curând pe Laszlo Tokes, făcând absolut tot ce i-a stat în putință pentru a nu-i retrage pastorului maghiar cea mai înaltă distincție a statului român.

Marșul neautorizat precedat de mitingul în memoria secuilor martiri a câtorva mii de maghiari la Târgu Mureș s-a soldat cu tulburări și pe alocuri cu ciocniri ale protestatarilor cu forțele de ordine. Una dintre cele mai declamative luări de poziție în legătură cu acest incident a avut-o chiar președintele Traian Băsescu. Acesta a cerut suspect de vehement interzicerea în România a partidului extremist maghiar Jobbik, dând indicații ”prețioase” în stilul său preferat către guvernul condus de Victor Ponta.

Mulți au remarcat imediat că legislație există și că orice reglementări suplimentare în acest sens sunt inutile. De ce se agită atunci și de ce ține morțiș cu orice preș Băsescu să fie sesizată implicarea sa într-un astfel de caz? Dacă tot este vorba de maghiari să amintim în legătură cu atitudinea președintelui o expresie binecunoscută a maghiarilor: Traian Băsescu are unt pe cap! Ce înseamnă aceasta? Este o expresie asemănătoare cu cea românească cu hoțul care strigă hoții.

Traian Băsescu se știe vizat și vulnerabil în problema extremismului maghiar, din cauza colaborării sale cu Laszlo Tokes, de-a lungul anilor trecuți. Nu numai că pastorul Tokes a ajuns în Parlamentul European cu sprijinul unui PDL pe atunci obedient, care executa doar ce-i ordona Băsescu. Cu sprijinul lui Băsescu și a europarlamentarilor săi Laszlo Tokes a obținut și funcția de vicepreședinte a Parlamentului European, o funcție de la înălțimea căreia a atacat permanent interesele României. Acest extremist maghiar, deși nu este asociat explicit cu Jobbik-ul a cărui interzicere în România o solicită Băsescu ipocrit, are același discurs, aceeași esență, poate cel mult puțin mai diluată. Oricând Tokes ar putea fi considerat un lider al Jobbik. Când a comis faimoasa boacănă cu solicitarea de protectorat pentru Ardeal din partea Ungariei, în presa din Ungaria au existat comentatori care l-au acuzat că, de fapt, astfel îi înfige un pumnal în spate premierului Orban și că ar avea o agendă secretă prin care urmărește să provoace grave daune de imagine liderului Fidesz.

Traian Băsescu l-a sprijinit până de curând pe Tokes, cu obstinație, când a făcut absolut tot ce i-a stat în putință pentru a nu-i reptrage pastorului maghiar cea mai înaltă distincție a statului român. Asocierea dintre cei doi este deci evidentă și Băsescu încearcă din acest motiv diversiunea cu Jobbik. Dacă adversarii săi se vor dumiri și vor atrage atenția electoratului asupra legăturilor politice subterane dintre Băsescu și Tokes, toată argumentația naționalist-populistă pe care președintele și-a pregătit-o pentru a-și sprijini popularii în campania electorală se va duce de râpă.

Un astfel de atac la Băsescu ar fi devastator, pentru că toată lumea, dar mai ales românii cu sensibilități naționaliste, vor vedea ceea ce este evident: maghiarii moderați și pacifiști, care s-au dezis de ce s-a întâmplat la Târgu Mureș, sunt în UDMR și de partea premierului Ponta. Extremiștii cu discursuri gen Tokes și Jobbik, îi revin lui Băsescu...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
GoPonta4president
ptr cretinetul (poate Palada au Sultanescu?)
Contractul pentru construirea autostrăzii Braşov-Cluj-Borş a fost
negociat în anul 2003, a fost semnat cu firma americană Bechtel în anul
2003 şi renegociat de către Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi
Turismului în anul 2005 pentru încadrarea clauzelor contractuale în
prevederile legale în vigoare şi reducerea costurilor.
Renegocierea a adus o economie de 126 milioane euro. În urma
solicitărilor venite din partea societăţii civile şi pentru a asigura transparenţa
în derularea contractului, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi
Turismului a luat hotărârea de a face public contractul şi anexele acestuia.
Aceste documente vor fi disponibile publicului la adresa de site a
Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului – www.mt.ro.
15 mar, 2014
cretinetule
Ramane cum am stabilit
Indiferent ce ti s-a ordonat de la partid sa latri aici, PDL & Basescu au blocat contractul cu Bechtel exact pana cand s-au asigurat ca le intra si lor niste bani. Exact cum spuneam, de ce au crescut costurile de expropriere de zeci de ori si cine a cumparat urgent proprietatile de pe traseu in doi ani, pana la redemarare? Basescu, Udrea, Boc, Videanu si, ultimul pe lista, Blaga. De ce crezi ca Adrian Nastase a fost inchis pe un dosar de doi lei, pe termopane? Basescu nu-si permite sa sufle un cuvintel despre Bechtel. Prostovan esti...
14 mar, 2014
GoPonta4president
Pop face compuneri dupa teme....noi,parafrazam
Care este diferența dintre PSD și Nastase? Întrebați-l pe Ponta ...
Ponta l-a sprijinit cu obstinație tot timpul pe Nastase(dublu puscarias), făcând absolut tot ce i-a stat în putință pentru a -si ajuta mentorul ...chiar cu riscul demonetizarii justitiei ..
Asocierea dintre cei doi este deci evidentă ,Ponta fiind seful Corpului de Control al lui Nastase..micul Titulescu
Orice atac la Nastase este devastator pentru Ponta,pentru ca toată lumea, dar mai ales românii , stiu ce s-a intamplat in acea perioada
(bechtel,petrom,etc)
14 mar, 2014
cretinetule
Cezi ca mananci cu polonicul
Faza cu Bechtel a fost la PDL: Dupa preluarea puterii si contractului de autostrada, Basescu a ordonat oprirea proiectului. Au cumparat pe repede inainte toate proprietatile de pe traseu si au redemarat proiectul Bechtel cu costuri de expropriere inzecite. Mai citeste, fraiere!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ