”Fata lui tata” ia fața ”slugilor lui tata”

| 15 mar, 2014

În ultimele luni ”fetița lui papa Băsescu” insista pe dorința ei de candida ca independentă pentru Parlamentul European. Dar socoteala aceasta nu este acceptabilă pentru augustul tătic al micuței cu dificultăți legate de limba română.

Chiar dacă e mai ușoară instrumentarea unei candidaturi independente, pentru calculele lui Băsescu este este esențială construcția unei formațiuni politice prin care să se recupleze la locomotiva PPE din care s-a cam auto-exclus când a întors spatele PDL. Scenariul în care EBA ar fi candidat ca independentă ar fi presupus o diluare a eforturilor și resurselor împuținate și ar fi scăzut puternic scorul PMP.

Menționarea pe surse media și în EvZ a rezervării unui mandat de europarlamentar pentru EBA pe listele PMP a produs în egală măsură consternare și amuzament. În primul rând că, dincolo de nepotismul evident, rămâne detaliul că Elena Băsescu e nicăieri în viața politică a minusculei formațiuni. În activitatea popularilor, prezența Elenei Băsescu este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. După modelului Elenei Udrea, care a intrat cu o simplă adeziune și s-a așezat în mijlocul prezidiului, luându-i caimacul și vorba din gură președintelui-marionetă Tomac, mezina președintelui intră ca-n brânză în acest partid permeabil la tot ce vine dinspre Băsescu și nici că se oprește până pe listele pentru europarlamentare. Dacă aveam de-a face cu o formațiune de o anumită dimensiune, poate că un mandat, acolo, n-ar fi provocat consternare. Dar PMP este o insignă politică, la reverul Elenei Udrea și – în cel mai bun caz – poate spera la două locuri. Acum, pe surse se vorbește că mezina prezidențială va ocupa locul doi, imediat după Cristi Preda, care și el a intrat în formațiunea Piticilor Muncitori ai Președintelui cu pretenții explicite și directe la mandatul de europarlamentar.Ce-i care au obosit să se revolte în legătură cu EBA încă de pe vremea când PDL era pus să facă sluj și să-i cedeze voturi ”independentei lui tata”, acum se amuză și se întreabă ce se va întâmpla, în situația extrem de probabilă în care PMP nu va obține decât un mandat de europarlamentar. Pe unde va scoate Preda cămașa, având în vedere că mandatul respectiv nu-i transmisibil și nu-i poate ceda locul mamei-cu-copilul, ca-n transportul în comun.

Pe de altă parte, comentariile serioase pe subiect indică faptul că, abia înființat, micuța formațiune a PMP a ajuns rapid la prima sa criză internă majoră, în sensul că este ticsit de personaje de primă importanță din suita prezidențială care acum se trezesc dați la o parte fără menajamente și fără vreo perspectivă tangibilă la un câștig personal în viitorul politic apropiat. Numirea pe surse a binomului Preda-Băsescu, taie orice chef de luptă pentru toate somitățile de odinioară, care s-ar putea dezmetici acum decăzute la condiția ingrată a unor factotum politici, buni numai de sarcini murdare și misiuni dificile. Ce vor face și cum vor reacționa cei ca Funeriu sau Baconschi, degradați la rangul de ”soldați neinstruiți”? Sorbonistul Papahagi a fost primul care a intuit mizeria și s-a retras, în timp ce recita prudent o poezie patriotică despre cum va rămâne un fidel al Fundației MP și un admirator etern al augustei prezențe prezidențiale de la Cotroceni, de parcă toate acestea vor mai avea vreo însemnătate după decembrie 2014. Vor mai urma și alții? Se va deschide o listă a dezertorilor din PMP sau vor alege să facă prezența de complezență, sabotând prin inactivitate?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 mar, 2014
BasescuPresedintePeViata
Drogata lu tata
Elena Basescu este cea mai buna. E bunaciune, e tanara, are relatii. Ar trebui sa fie prim-ministru.
15 mar, 2014
Angela
Elena ,mezina Presedintelui Basescu.
Imi este relativ,pana la...absolut,indiferenta,aceasta persoana.Ma intreb totusi ce va deterimina,doamna Alexandra Radu,sa va expunei opiniile ...condimentate cu atata rautate(ca sa nu spun..venin) ?!
16 mar, 2014
AMsterdamer
As fi curios daca ,ar putea da u n raspuns pertinent doamna Radu .Din punctul meu de vedere ,nu cred ca ar trebui sa ti fie indiferent , daca eba,ajunge sau nu europarlamentar.Aceasta pozitie este foarte importanta,politic.Practic ,europarlamentarii sunt ,,solii,, nostri la Brussel.Dar,daca vom fi reprezentati de niste nulitati gen Vadim, Becali etc....ne mai miram ca suntem priviti ca pe un popor de circari.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ