PMP vrea să păcălească lumea că are criterii de selecţie pentru candidaţi

| 16 mar, 2014

Oastea de strânsură a Elenei Udrea este presată de timp. Iar sub presiunea perioadei scurte rămase până la scrutinul pentru Parlamentul European, PMP-ul comite gafă după gafă.

Astfel, după mitingul de sâmbătă organizat în Capitală, mai mari din conducerea partidului s-au revigorat la restaurant alături de preşedintele Traian Băsescu că doar nu e nicio problemă să te plângi de creşterea pretului la carburant cu 30-40 bani per litru pentru ca apoi s-o ţii în chermeze pe la restaurante cu ştaif.

Însă un moment de-a dreptul inedit l-a avut drept protagonist pe Cristian Preda care a publicat, chipurile, criteriile de selecţie pentru candidaţii PMP la europarlamentare. Să le analizăm pe fiecare în parte: „fiecare organizație locală a propus un candidat, astfel încât, cu totul, sunt 43 de nume în competiție”. Comentariul de bun-simţ este dacă PMP-ul are într-adevăr cele 43 de organizaţii judeţene constituite. Până în urmă cu câteva săptămâni, Partidul Mişcarea Populară susţinea în plan discursiv nevoia constituirii unei reţele de filiale care să acopere toate judeţele României. Prin urmare, este puţin probabil ca, într-un timp atât de scurt, partidul încredinţat Elenei Udrea de către Traian Băsescu să fi reuşit această „performanţă”.

Următoarele două criterii, prezentate de Cristian Preda ca un exerciţiu de totală transparenţă şi alegere democratică, sunt de-a dreptul comice: „lista (alfabetică) a acestor candidați a fost trimisă membrilor, cu colaborarea Fundației Mișcarea Populară; fiecare militant al PMP votează ordinea candidaților pe listă, notându-i de la 1 la 43”. Presupunând, prin absurd, că toate cele 43 de filiale judeţene ale PMP ar exista cu adevărat, cum poate face departajarea în mod obiectiv liderul PMP de la Tulcea în raport cu candidaţii propuşi de PMP la Satu Mare, Botoşani sau Mehedinţi? Este evident că aceşti oameni nu se cunosc între ei, iar sistemul de notare este doar praf în ochi, pentru a lăsa impresia că filialele ar decide lista.

Criteriul care arată însă adevărata miză a jocurilor este cel final. „Colegiul Național a stabilit doar că lista va fi deschisă de un europarlamentar în funcție (sau de mai mulți, dacă se alătură Mișcării Populare, oferind astfel experiența acumulată în legislativul european)”. Cu alte cuvinte, cine împarte criterii, parte îşi face. Actualul europarlamentar a strecurat o prevedere prin care orice europarlamentar în funcţie din interiorul PMP care decide să candideze pentru PE va fi automat trecut în fruntea listei, invocându-se aşa-zisa experienţă în Legislativul European. Cu alte cuvinte, Cristian Preda se califică automat cap de listă, pe poziţia a doua urmând să i se facă loc mezinei preşedintele Băsescu.

Astfel, lista celor 43 de candidaţi este în mod evident una de umplutură. Cu excepţia lui Cristian Preda şi a Elenei Băsescu (care nu a anunţat încă oficial, dar a cărei prezenţă este aproape sigură), niciunul dintre ceilalţi PMP-işti nu are şanse reale de a obţine mandat de europarlamentar fiindcă ocupă poziţii neeligibile în listă.

Concluzia este cât se poate de simplă – Cristian Preda şi conducerea PMP încercă să păcălească electoratul cu aşa-zise criterii de selecţie aplicabile candidaţilor pentru alegerile din 25 mai, doar-doar vor mai obţine ceva voturi. În realitate, o eventuală încludere a Elenei Băsescu la vârful listei pentru PE va îngreuna şi mai mult misiunea PMP de a obţine un rezultat pozitiv în alegerile europarlamentare. Iar cel mai important semnal dat de noul partid este acela că nepotismul primează, nu tot felul de criterii clamate pompos de către pretinşi ideologi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mar, 2014
ana
oare ce interes ar avea,ca la europarlamentare sa figureze pe lista PMP niscaiva oameni din teritoriu,aiurea,partidul este infiintat,sa poata fi trimisa fica,EBA,de restul ,sufletu lui avram iancu,scopul neste sa poata castiga cateva procente,care sa asigure cel putin doua locuri.
17 mar, 2014
PENSIONAR
De fapt este jucaria lui base.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ