Ştirbu: Băsescu şi Ponta sunt vinovaţii pentru manifestările extremiste cu participarea Jobbik

| 14 mar, 2014

Deputatul PNL Gigel Ştirbu susţine că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta sunt principalii vinovaţi pentru manifestările extremiste ale CNS, cu participarea Jobbik, deoarece şeful statului l-a încurajat pe Laszlo Tokes, iar premierul a cooptat UDMR în Guvern.

"Manifestaţiile extremiste organizate pe teritoriul României de către Consiliul Naţional Secuiesc, cu participarea Jobbik, sunt consecinţa acţiunilor lui Traian Băsescu şi Victor Ponta din ultimii ani. Traian Băsescu este cel care s-a afişat la braţ cu premierul ungar Viktor Orban şi cu europarlamentarul maghiar Tokes Laszlo, la Şcolile de Vară ale UDMR de la Tuşnad, fiind părtaş astfel la derapajele extremiste ale celor doi. Tot Traian Băsescu este cel care, prin vizitele sale în Secuime, a petrecut mai mult timp în această zonă decât orice alt politician român, făcând un joc ieftin în interesul obţinerii voturilor din Secuime pentru el şi fostul său partid de suflet, PDL", susţine Ştirbu, într-un comunicat citat de Mediafax.

Deputatul PNL mai spune că premierul Victor Ponta, "prin cooptarea la guvernare a UDMR şi acceptarea tuturor condiţiilor impuse de liderii maghiari - învăţământ în limba maghiară, introducerea oficială a limbii maghiare şi reprezentarea proporţională în toate instituţiile publice, precum şi arborarea steagului secuiesc - a încurajat astfel manifestările extremiste, care contravin flagrant valorilor democratice".

De asemenea, Ştirbu declară că Traian Băsescu şi Victor Ponta "sunt principalii vinovaţi pentru evenimentele îngrijorătoare din ultima perioadă", apreciind că celor doi "le este indiferentă stabilitatea statului, fiind interesaţi exclusiv de câştiguri de imagine şi capital electoral, precum şi menţinerea cu orice preţ la putere".

În programul de guvernare al USL promovat în 2012, susţinut de liberali, se precizează la capitolul privind minorităţile naţionale că este susţinută ideea învăţământului în limba maternă şi adoptarea legii privind statutul minorităţilor naţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
gica
stirbu..
Popa Stirbu are pareri ...in opozitie !!pai cine ne-a aruncat pe masa bozgorilor ?,PNL ,asa ca mucles...aveti ce meritati cei care l-ati urmat ca fraierii pe Antonescu,un maimutoi , lenes ,rau si tradator >>>>
14 mar, 2014
gica
stirbu..
Popa Stirbu are pareri ...in opozitie !!pai cine ne-a aruncat pe masa bozgorilor ?,PNL ,asa ca mucles...aveti ce meritati cei care l-ati urmat ca fraierii pe Antonescu,un maimutoi , lenes ,rau si tradator >>>>
14 mar, 2014
gigi
anti-cultura
Mai nea liberalule,nu-ti este de ajuns ca esti idiot vrei sa fi si ticalos?ati fugit de la guvernare si acum ce dracu vreti sa treaca toti in opozitie?Sa-l lasam pe basescu sa conduca el singur ca tot le stie el pe toate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ