În cazul unui eșec în alegeri Antonescu va demisiona exact ca la referendum

| 14 mar, 2014

PNL riscă o înfrângere la fel de jenantă, iar lipsa de performanță la europarlamentare va prefigura și se va răsfrânge și asupra rezultatului alegerilor prezidențiale.

Liderul PNL a anunțat recent că își va da demisia dacă liberalii vor obtine mai putin de 20% la alegerile europarlamentare. A fost cvasi-imposibil pentru cei care au asistat la acest episod să nu rememoreze un altul, comparabil ca emfază, când Antonescu anunța în 2012, de la tribuna Parlamentului, că va demisiona și se va retrage din politică dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum. Problema acum, ca și atunci, este că Antonescu se hazardează. Mulți liberali cu șate vechi în partid comentează în surdină, cuprințoi de scepticism și disperare, că 20% reprezintă o estimare mult prea optimistă. Optimismul afișat la vârf, de conducerea partidului, este nejustificat și similar celui care-i făcea pe liberal-democrați să estimeze chiar înainte de dezastrul din 2012 rezultate de cel puțin 25%. PNL riscă o înfrângere la fel de jenantă, iar lipsa de performanță la europarlamentare va prefigura și se va răsfrânge și asupra rezultatului alegerilor prezidențiale.

În realitate, din momentul în care liderul PNL se lăuda că va ieși din politică, dacă Băsescu rămâne și până acum, când declară că va demisiona dacă partidul său nu scoate măcar 20% , Antonescu a mai evoluat un pic. Nu foarte mult, ci doar cât să-și ia o marjă de siguranță în discurs. Pățit, acesta a declarat într-adevăr că-și va depune mandatul, dar nu înainte să-i dea și pe ceilalți responsabili afară.

Sesizați diferența? Dacă luăm în serios afirmația sa, în cazul unui eșec electoral, ceea ce ar fi trebuit să fie un moment scurt, clar și onorabil, ca orice demisie, riscă să se transforme într-o peltea vindicativă interminabilă, în cadrul căreia va trece baba cu colacii dus-întors până când precautul lider va identifica țapii ispășitori pe care să-i zboare din partid înainte să zboare și el însuși.

Dacă luăm declarația liberalului în glumă, ne putem amuza copios. În urma unei înfrângeri în termenii menționați, Crin Antonescu va desființa partidul, dând mușteriii afară din stabiliment, unul câte unul, după care va stinge lumina și va pleca și el acasă, la ale lui, ca cineva care și-a terminat treaba. Crin Antonescu și-a făcut datoria, Crin Antonescu poate să plece...

În realitate, adevărul se va afla la mijloc. Pentru eșecul lui Antonescu, vina o vor purta organizațiile. Și cine a mai văzut o organizație dată afară din partid?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ