Sebastian Lăzăroiu: Separarea PSD şi PNL nu este definitivă. USL s-ar putea reface

| 14 mar, 2014

Sebastian Lăzăroiu este de părere că separarea PSD şi PNL nu este definitivă şi că USL s-ar putea reface. Fostul consilier prezidenţial a afirmat că Ponta vrea să-i arate lui Antonescu că e dezavantajos să nu mai aibă miniştri şi să nu mai fie preşedinte al Senatului.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a vorbit, într- un interviu acordat ziarului "Evenimentul Zilei" despre posibilitatea refacerii USL dupa alegerile europarlamentare.

În functie de scorurile de la europarlamentare, Ponta si Antonescu "s-ar putea sa vada ca e rau unul fara celalalt si sa se reuneasca". "In ipoteza in care s-ar reuni, lucrurile se schimba cu totul. Daca raman ca acum, cu trei candidati mari, PSD nu poate castiga prezidentialele si-i asteapta sase ani de opozitie, cel putin", spune Lazaroiu. El crede ca Victor Ponta ar putea face tandem cu Tariceanu la alegerile prezidentiale, pentru a lua si din voturile liberalilor, dar ca in cele din urma ar fi numit Dragnea premier daca PSD ar castiga presedintia. "Poate sa incerce si miscari mai spectaculoase in partid. Sa refaca el USL-ul dupa europarlamentare, fara Ponta premier si sa fie instalat de Cotroceni", crede Lazaroiu.

"Eu văd actuala situaţie din USL ca pe o separare de probă, într-un cuplu: mai luăm o pauză, să vezi ce rău este fără mine. Ponta vrea să-i demonstreze ce rău este să nu mai aibă miniştri, să nu mai fie preşedinte al Senatului. Antonescu vrea să-i arate la europarlamentare ce rău este să nu ai voturile liberalilor, de care ai nevoie la prezidenţiale în turul II. În funcţie de scorurile de la europarlamentare, ambii s-ar putea să vadă că e rău unul fără celălalt şi să se reunească. Cu mici ajustări, dar nu cred că neapărat Antonescu trebuie schimbat de la şefia PNL sau Ponta de la PSD. În ipoteza în care s-ar reuni, lucrurile se schimbă cu totul. Dacă rămân ca acum, cu trei candidaţi mari, PSD nu poate câştiga prezidenţialele şi-i aşteaptă şase ani de opoziţie, cel puţin".

Acesta mai spune ca dupa europarlamentare este nevoie ca dreapta sa aiba un candidat unic capabil "sa ia mai mult decat PNL". In opinia sa, Predoiu si MRU nu sunt candidati viabili, si ca singurul candidat respectat de toate partidele este Emil Boc. "El este respectat si-n PMP, si-n FC, si-n PDL, si-n PNTCD. Ca sa intre in turul doi, trebuie sa ia mai mult decat PNL. Daca spunem ca va fi Crin Antonescu si va lua 22%, iar Emil Boc ia 23%, intra in turul doi. In turul doi este foarte putin probabil ca electorii PNL vor vota candidatul PSD, pe actuala situatie din PSD", este de parere Sebastian Lazaroiu.

In opinia sa, Partidul Miscarea Populara ar putea obtine 10-11% la europarlamentare, dar nici 8% "nu ar fi un scor prost pentru un partid care s-a inregistrat in februarie" si admite ca scorul este adus de primari ca Emil Boc, Gheorghe Stefan sau Gheorghe Falca, despre care spune ca sunt "masini de produs voturi".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ