Antonescu bate în retragere

| 14 mar, 2014

Crin Antonescu își mai face o „portiță” prin care să  poată ieși din „marea rușine” din toamnă. Acesta intuiește eșecul pe care îl va înregistra la alegerile pentru Parlamentul European și își pregătește de pe acum demisia din vârful Partidului Național Liberal - în contextul în care obiectivul liberalilor pentru PE nu este atins, mai exact, PNL să înregistreze un scor de 25%, Antonescu va demisiona!

Președintele PNL, Crin Antonescu, după ce a forțat ruperea Uniunii Social Democarte, bate în retragere de la cursa înarmărilor pentru prezidențiale întrucât este conștient de faptul ca șansele sale sunt din ce în ce mai mici atât din punct de vedere al pierderii sprijinului din partea electoratului său, datorită înțelegerii sale cu Traian Băsescu. Ca alternativa, Antonescu se gândește la candidatura lui Iohannis în locul său.

Președintele Traian Băsescu l-a folosit pe Crin Antonescu doar pentru a își atinge propriul interes - ca liderul PNL să rupă USL. Iar liberalul a căzut în capcana întinsă de „cucul din Cotroceni” prin demersurile făcute în acest sens. Numai că, cel care a pierdut este chiar Antonescu pentru că acum Băsescu se delimitează de el.

În urmă cu puțin timp, Băsescu a declarat că vede posibilă o rocadă între Crin Antonescu și Klaus Iohannis pentru prezidențiale și că există șanse foarte mari ca Iohannis să câștige, iar pentru acest lucru  este dispus sa îi ofere chiar votul său.

Așadar, sondajele indică șanse mai mici la prezidențiale pentru Crin Antonescu, iar acesta încearcă să-și joace ultima carte politică prin Iohannis. Liderul PNL a afirmat că „dacă ar exista indicii ca prim-vicepreședintele partidului Klaus Iohannis sa aibă mai multe șanse la alegerile prezidențiale decât el, varianta ca primarul Sibiului să intre în cursa pentru Cotroceni va fi luată”.

Mai mult, Crin Antonescu își mai face o „portiță” prin care să  poată ieși din „marea rușine” din toamnă. Acesta intuiește eșecul pe care îl va înregistra la alegerile pentru Parlamentul European și își pregătește de pe acum demisia din vârful Partidului Național Liberal - în contextul în care obiectivul liberalilor pentru PE nu este atins, mai exact, PNL să înregistreze un scor de 25%, Antonescu va demisiona!

În plus, liderul liberal anunță și o „curățenie în interiorul partidului” în situația în care PNL va obține sub scorul scontat la alegerile din primăvară. Conform lui Antonescu, acest lucru va genera „schimbări foarte serioase” și, în calitate de lider, va acționa în acest sens: începând cu el: își va da demisia, „dar nu înainte de a-i schimba și pe alții”.

Iar acestă „poveste” pe care o nuanțează Antonescu se pliază foarte mult pe realitatea dată. Practic, în urma deciziei luate „din nervi și din orgoliu” – de a renunța la funcția de la Senat, fiind foarte mult influențată de persoanele din umbra, precum Traian Băsescu - acesta mai manifestă câte un regret pentru „a se spăla” în fața electoratului.

Din păcate pentru el, nimeni nu îi mai crede contradicțiile: în primă fază, susține „regretul său enorm” pentru ruperea USL, pe care chiar el a creat-o pentru a își atinge marele vis de a ajunge la Palatul Cotroceni, pentru ca mai apoi să afirme detașat că „USL a încetat să mai existe” și că „nu, USL nu se mai reface”.

Deși în interiorul partidului liberal există voci importante care doresc ca programul de guvernare al USL să funcționeze în continuare, Crin Antonescu nu le respectă doleanțele și se încăpățânează să ia decizii de unul singur. Mai mult decât nerespectarea voințelor membrilor liberali, Crin acționează prin a-i elimina pe cei care doresc o alianță cu PSD.

Așadar, Crin Antonescu s-a aruncat într-o prăpastie care, cu siguranță, îi va asigura eșecul. Jocul dublu pe care și l-a asumat la început, prin vizitele private la Palatul Cotroceni, pentru ca apoi să piardă încrederea propriului partid, conduc la distrugerea carierei sale politice și la pierderea oricărei șanse de a fi următorul Președinte al României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
vali2801
Salutare !!!
Te-ai intrebat vreodata cati bani ai fi avut acum, daca ai fi fost platit cu 2,5 centi pentru fiecare email pe care l-ai primit? Cu Mail Direct - prima si singura platforma din Romania care foloseste Email Marketing-ul in mod legal - se intampla acest lucru. Inregistreaza-te si primesti 6 dolari la inregistrare si 2,5 centi pentru fiecare email pe care il primesti. Inca nu te-am convins? Primesti 10 centi pentru fiecare persoana inscrisa in echipa ta plus 10 % din castigul intregii tale echipe! Ce mai astepti? Hai in echipa mea!...nu spun povesti nemuritoare,este ceva de munca ,nu dai cu sapa si nici in ploaie nu stai dar trebuie sa stai putin prin fata calculatorului si sa-ti faci reclama propriului tau link pe care il vei primi la inscriere,doar marindu-ti echipa iti maresti automat si profitul,cred ca in maxim un an vei renunta la slujba pe care o ai!!!...profita acum,iti stau la dispozitie cu orice comentariu despre mailldirect...asadar vino in echipa mea si nu vei regreta!!!... http://www.maildirect.ro/inregistrare/1b9eaadc2b825e2fc43a17583eba5864...SUCCES!!!
14 mar, 2014
usd
Antonescu bate in retragere...
asteptam candidatura curajosului procuror Ponta...
(sau deputat,prim ministru,sot,var ,cetatean)
noi ii dorim sa candideze ...si sa castige ca Geoana ...
14 mar, 2014
GoPonta4president
erata la ziarist sau ziarist erata
Fane,
declaratia lui Antonescu era cam asa:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că în situaţia în care liberalii vor înregistra un scor sub 20% la alegerile europarlamentare îşi va prezenta demisia din funcţie, dar nu înainte de a-i schimba "şi pe alţii".
deci nu 25%.......vezi ca Sultanescu si Palada fac misto de voi..
va trimit drafturile gresit
cred ca vor sa faca reduceri de personal

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ