Băsescu: CSM este mult mai îndreptățit să facă o sesizare la CCR

| 13 mar, 2014

Președintele Traian Băsescu a afirmat joi că CSM este mult mai îndreptățit să sesizeze CCR cu privire la un eventual conflict între puterea judecătorească și Parlament în cazul respingerii de către legislativ a ridicării imunității în cazul unor miniștri

"Dacă aș fi considerat că ar fi avut șanse la CCR vă asigur că a-și fi făcut-o demult (...). Cred că CSM este mult mai îndreptățit să facă această sesizare la Curte", a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Judecătorul Horațius Dumbravă a pus joi în discuție posibilitatea de a-l mandata pe președintele Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constituțională cu un eventual conflict între puterea judecătorească și Parlament, invocând faptul că Legislativul se opune înfăptuirii justiției prin respingerea ridicării imunității în cazul unor miniștri.

Totodată, acesta a anunțat că va înainta și președintelui Traian Băsescu o scrisoare deschisă pe acest subiect.

Tag-uri: ccr, csm, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ