Crin Antonescu nu mai face ştiri

| 13 mar, 2014

Prezent miercuri în cadrul emisiunii „Adevarul Live”, Crin Antonescu a lansat o serie de mesaje, iar unele dintre ele ar fi trebuit, cel puţin teoretic, să capteze atenţia mass-media. Printre altele, Crin Antonescu a declarat că îşi va înainta demisia din fruntea PNL în cazul în care partidul pe care îl conduce nu va obţine minim 20% în alegerile parlamentare şi că, în funcţie de rezultatele din sondaje, poate renunţa la candidatura la preşedinţie în favoarea lui Klaus Iohannis.

Doar că spusele liderului PNL au fost preluate marginal în mass-media. Poate şi pentru că, de această dată, Crin Antonescu nu mai afişa acea falsă vervă prin care a încercat să impresioneze – desigur, fără succes – atunci când a anunţat ieşirea PNL de la guvernare sau atunci când şi-a anunţat propria demisie de la conducerea Senatului.

Cu alte cuvinte, după ce s-a aflat în lumina reflectoarelor ca urmare a deciziilor politice pe care le-a luat sau a declaraţiilor contondente pe care le-a exprimat, Crin Antonescu s-a trezit într-o situaţie ingrată – mesajele sale nu mai generează ştiri. Iar pentru un politician care aspiră la funcţia de preşedinte al României, dezinteresul presei faţă de propriile poziţionări reprezintă un serios semnal de alarmă.

Poate că, totuşi, scepticismul mass-media în a prelua mesajele lui Crin Antonescu are o cauză cât se poate de concretă. Iar aceasta ţine mai degrabă de discrepanţele tot mai evidente dintre discursul lui Crin Antonescu şi faptele liderului liberal. Prestaţia publică a lui Crin Antonescu, în calitate de lider politic, nu a fost niciodată una de excepţie.

Foarte probabil, liderul PNL s-a gândit că odată intrat în tabăra opoziţiei, va fi primadona scenei politice şi că toate televiziunile, cotidienele şi agenţiile de ştiri vor face coadă pentru a culege preţioasele panseuri a la Crin Antonescu. Iată însă că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar preşedintele liberal este un personaj politic tot mai şters şi tot mai ignorat de către reprezentanţii media.

Dacă Antonescu, dintr-un mult prea mare orgoliu şi din cauza ambiţiilor sale exagerate, nu este capabil să constate că se află pe o pantă descendentă în an electoral, atunci măcar liberalii cu vechime din PNL ar trebui să-l anunţe pe Crin că are cu adevărat o mare problemă. Desigur, până nu este prea târziu fiindcă există riscul ca PNL-ul să fie atras într-un vertij din care nu va mai putea ieşi înainte de a fi prea târziu.

Concluzia? Crin Antonescu s-a „consumat” încă înainte ca adevăratele confruntări să înceapă. Liderul liberal pare, mai mult ca oricând, un politician lipsit de soluţii care nu şi-a găsit locul la putere şi pare a nu şi-l găsi nici în opoziţie. Aşadar, premisele pentru prezidenţiabilul Antonescu sunt mai degrabă sumbre. Crin Antonescu are nevoie de un miracol pentru a face figură de câştigător la alegerile din noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
cantautor
eu il propun ca si candidati la Presedentie pe Nicolicea...si Zgonea
Nicolicea a condus Comisia Nana si este specialist in lovituri de "stat"..
de stat degeaba,adica de taiat frunza la caini..
Zgonea este urmasul lui M.Viteazu,cumpara hartie igienica in disperare..
14 mar, 2014
cantautor
scuze:ii propun..
fac parte din cei 7,5 milioane de alegatori cu scoala primara la baza...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ