Din greşeală în greşeală spre victoria finală, cu Crin şi Iohannis

| 13 mar, 2014

Vremurile în care Crin Antonescu părea favoritul cert pentru prezidenţialele din acest an par demult apuse. Cândva cotat la aproape 40% intenţie de vot, astăzi Antonescu gâfâie în sondaje, cota sa de încredere aflându-se de mai bine de un an într-o perpetuă scădere.

Viitorul politic al preşedintelui PNL pare aproape de sfârşit, responsabil pentru acest lucru fiind o singură persoană şi anume Crin Antonescu însuşi. Schimbările de poziţie, atacurile la adresa partenerilor de guvernare din ultimul an, ruperea USL şi apropierea de Traian Băsescu, l-au adus pe Antonescu în postura de a se agăţa cu ori preţ de popularitatea primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

Antonescu s-a folosit mai întâi de Iohannis prima dată când l-a adus în partid, încercând să-şi transfere din capitalul de încredere al acestuia. S-a folosit mai apoi când a încercat să-l bage în faţă pentru a masca incompetentele miniştrilor liberali din Guvern, pentru ca mai apoi să-l folosească drept pretext pentru a rupe Uniunea Social-Liberală.

Acum, Antonescu se ascunde din nou în spatele neamţului, aruncând pentru prima dată pe piaţă, varianta unei candidaturi din partea lui Iohannis pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Astfel, în cazul în care Iohannis ar sta mai bine în sondaje decât şeful liberalilor, Antonescu s-ar “sacrifica” pentru binele partidului.

“Sigur că, dacă ajungem în situaţia în care suntem în pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot la Preşedinţie Klaus Iohannis are în mod clar, semnificativ mai mult decât mine, sigur că orice partid se gândeşte şi eu primul, ca preşedinte de partid mă gândesc: hai să mergem cu cel care are mai multe şanse”, a declarat Antonescu în cadrul unui interviu pentru Adevărul.

O declaraţie ipocrită care miroase a teatru ieftin, în condiţiile în care toate acţiunile lui Crin Antonescu din ultimii ani au demonstrat dorinţa, transformată ulterior în obsesie, de a ocupa fotoliul lui Traian Băsescu. Mai mult, Antonescu plusează susţinând că funcţia de preşedinte nu este ţelul său suprem în viaţă. “Nu e deloc scopul vieţii mele, nici măcar scopul vieţii mele politice Preşedinţia cu orice preţ”, încearcă să convingă Antonescu. O viaţă politică care, după cum spuneam şi mai sus, se apropie de final, căci Iohannis nu pare dispus să-l mai ţină în viaţă pe Antonescu. Edilul Sibiului i-a replicat preşedintelui său de partid că nu intenţionează să candideze, intenţia de vot pentru Iohannis nefiind deloc mare faţă de nivelul de încredere de care se bucură în general neamţul.

“Nu contează nivelul de încredere, contează intenţia de vot (...) iar eu sunt undeva în coada clasamentului, chit că am un procentaj mare la încredere”, a precizat chiar Iohannis.

În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne astfel fără oameni în spatele cărora să se ascundă, fără oameni pe care să mai poată da vina, fiind nevoit să-şi asume în mod real candidatura pentru Cotroceni. O candidatură care şi ea, este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care se profilează un rezultat dezamăgitor pentru PNL la europarlamentare. În orice scenariu, calculele nu dau cu plus pentru Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
GoPonta4president
vorba lui Mitica...ne doare-n palarie de Antonescu....
important este ca la Cotroceni sa ajunga un om de dreapta..
si in 2016 sa dam jos PSD-ul...
(pc-ul si UNPR-ul vin singuri la guvernare,ii bagam pe toti intr-un Trabant,pentru interesul national)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ