Ponta: Ca și Georgia, avem o experiență istorică comună, știm foarte bine ce înseamnă lipsa de siguranță

| 14 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Tbilisi, într-o conferință comună cu omologul georgian, că România și Georgia au experiențe istorice comune și știu foarte bine ce înseamnă lipsa de securitate.

"Vreau să reafirm sprijinul României pentru procesul de apropiere a Georgiei de Alianța Nord Atlantică. România a sprijinit întotdeauna acest proces. Ca și Georgia, avem o experiență istorică comună, știm foarte bine ce înseamnă lipsa de siguranță, știm foarte bine că trăim într-o regiune extrem de dificilă și de complicată, cu multe crize, ultima este cea din Ucraina dar probabil că nu va fi de fapt ultima ci vor fi și altele", a spus Ponta într-o declarație de presă comună cu premierul georgian Irakli Garibașvili.

Totodată, șeful Guvernului de la București a reiterat sprijinul pe care România îl acordă Georgiei pentru alegerea făcută privind parcursul european alături de Republica Moldova și a afirmat că țara noastră trebuie să facă mai multe pentru ca aceste state să se simtă dorite în Uniunea Europeană.

La nivelul relațiilor economice bilaterale, Ponta a insistat asupra reluării activității comisiei economice mixte româno-georgiene.

"Am constatat că au trecut 12 ani de la ultima comisie economică mixtă Georgia—România, e inacceptabil de mult timp de atunci. Doar Marea Neagră este între noi, nu suntem atât de departe, avem un nivel al schimburilor comerciale care evident poate fi crescut, pentru că Georgia este principalul partener comercial al României în această zonă, cu un potențial extraordinar în zona de transport și o legătură directă între porturile din Georgia Batumi în special și Constanța ar fi în avantajul ambelor țări", a susținut Victor Ponta.

La rândul său, premierul georgian a mulțumit României pentru fermitatea cu care se pronunță pentru integritatea teritorială a Georgiei și pentru sprijinul acordat în vederea integrării Georgiei în structurile europene.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ