PDL şi PMP se bat în acţiuni ridicole

| 16 mar, 2014

Sâmbăta aceasta, progeniturile lui Traian Băsescu au pus în scenă un spectacol grotesc, PDL şi PMP organizând în Bucureşti un simulacru de protest la adresa actualului Guvern. Nu trebuie să se înţeleagă de aici că puterea nu trebuie criticată, dimpotrivă în orice ţară, şi în special în România, este nevoie de o opoziţie puternică.

Doar că oamenii care au poluat fonic sâmbătă Bucureştiul nu au dreptul, moral cel puţin, de a emite orice fel de critici. Fosta guvernare portocalie, astăzi o parte deghizată în blugii Mişcării Populare, continuă să fie la fel de arogantă ca în anii de glorie, insultând memoria celor pe care i-au umilit timp de mai bine de trei ani. Oameni care au privit impertinent de sus, consideră că pot să-şi cumpere bunul-simţ doar trăgându-şi o pereche de blugi pe ei. Or, este foarte dificil, atâta timp cât zi de zi ai exersat dispreţul faţă de banul public, să apari acum plângând de grija celui de lângă tine.

Ce este în schimb amuzant şi patetic în acelaşi timp, este modul în care PDL şi PMP se canibalizează reciproc, încercând fiecare să pozeze în adevărata voce a Opoziţiei. În lipsă totală de idei, PMP a ales să se lege de un subiect aproape răsuflat, respectiv acciza la carburant. Mitingul organizat de către cei de la Mişcarea Populară în Piaţa George Enescu a reuşit să strângă doar câteva mii de oameni, în condiţiile în care PMP şi-a adus oamenii din toată ţara. Un moment stânjenitor de privit, în care liderii Mişcării Populare s-au întrecut în discursuri absurde şi osanale aduse adevăratului tătuc al PMP, nimeni altul decât Traian Băsescu. De altfel, premergător acestui protest, cei de la PMP s-au făcut că-i fac cu ochiul preşedintelui pentru a le semna aşa-zisa petiţie împotriva accizei la carburant. Preşedintele s-a făcut că înţelege şi a mers pentru a le semna petiţia. Totuşi, de frica unei noi suspendări, meritate ce-i drept, Băsescu a preferat să rămână acasă în ziua mitingului PMP.

Îmbrăcată în blugi şi pantofi cu toc, amfitrioana acestui eveniment, Elena Udrea, a vorbit despre partidul „tânăr şi energic” care este PMP. Ciudat, când privim la Theodor Baconschi, avem toate motivele să ne îndoim de vorbele doamnei Udrea. Nici măcar tânăr în gândire nu poate fi numit cel care în calitate de şef al diplomaţiei române folosea apelativul „mahala ineptă” pentru a-i descrie pe nişte compatrioţi ai domniei sale.

De cealaltă parte, acţiunea PDL-ului s-a dovedit a fi una şi mai tristă. Reuşind să strângă doar o mână de oameni, marşul portocaliu până la Guvern s-a dovedit a fi o simplă plimbare de duminică, desfăşurată însă cu o zi mai devreme. Conduşi de ilustrul necunoscut, respectiv fostul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, membrii organizaţiilor bucureştene ale PDL nu au ştiut prea bine de ce au fost aduşi acolo, neştiind ce să răspundă în momentul în care au fost întrebaţi de ziariştii prezenţi.

Tabloul penibil este întregit de broşurica pe care PDL-ul a lansat-o cu o zi înaintea acestui „marş”, intitulată pompos „Cartea minciunilor USL”. După o opoziţie moale, inexistentă pe alocuri, este absolut jenant să vii acum cu o asemenea fiţuică. Poate îl anunţă cineva şi pe Cătălin Predoiu cu ultimele noutăţi din USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 2014
AMsterdamer
Desigur,nu umai ca este bine, asa este normal, firesc ,sa existe o opozitie puternica intr un stat de drept.Dupa modul dumitale de a descrie presupun ca esti o sustinatoare a psd ului,a acestui partid de infractori de toate felurile si de cea mai joasa speta.Ca si ,,fosila,, iliescu,ponta si partidul vor fi o pata,(poanta) neagra pt Romania in analele istoriei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ