Adomniţei: La Iaşi, PDL este aliatul de nădejde al PSD

| 14 mar, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, susţine că la Iaşi PDL este aliatul de nădejde al PSD, după ce doi consilieri democrat-liberali au votat alături de PSD şi PPDD în favoarea schimbării din funcţie a vicepreşedintelui liberal al instituţiei.

Adomniţei a declarat, vineri, după şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Iaşi, în care vicepreşedintele liberal al instituţiei Victor Chirilă a fost înlocuit cu un reprezentant PPDD, că la Iaşi PDL a devenit aliatul de nădejde al PSD şi că democrat-liberalii "s-au predat cu arme şi bagaje către PSD".

"PSD Iaşi a hotărât astăzi (n.r. - vineri), împreună cu aliatul său de nădejde, PDL, condus de Gabriel Surdu, să schimbe majoritatea din Consiliul Judeţean, motivând lucruri complet ridicole. Este ridicol pentru PSD să spui că renunţi la o majoritate confortabilă de peste două-treimi, adică 25 de consilieri USL din 37, şi să o schimbi cu o majoritate la limită. Asta s-a întâmplat cu ajutorul a doi fugari de la PDL", a afirmat Adomniţei.

Potrivit acestuia, culmea ridicolului este faptul că liderul de grup al PDL, Radu Ursanu, care a candidat şi el la funcţia de vicepreşedinte CJ Iaşi, a primit mai puţine voturi decât numărul de consilieri PDL prezenţi în sală.

"Şeful de grup PDL a fost umilit, a fost pus într-o situaţie ridicolă. Doi dintre colegii săi de partidd nici măcar nu l-au votat, dar în schimb au votat omul susţinut de PSD", a spus Adomniţei.

El a afirmat că acţiunea declanşată de PSD, aceea de schimbare a vicepreşedintelui liberal, se înscrie în linia naţională a acestui partid, care vrea să acapareze totul.

"Cât voi fi eu aici la CJ nu voi lăsa să se revină la metehnele din perioada guvernării Năstase", a mai spus Adomniţei.

Vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare de consiliu judeţean, viepreşedintele liberal Victor Chirilă a fost schimbat din funcţie, în locul său fiind ales Alin Aivănoaei, preşedintele PPDD Iaşi.

Acesta din urmă a beneficiat de cele 18 voturi ale consilierilor PSD şi PPDD, dar şi de două voturi ale unor consilieri judeţeni ai PDL.

Cei zece reprezentanţi ai PNL s-au retras din sală în momentul începerii votului.

PSD şi PPDD mai aveau nevoie de votul unui consilier judeţean PDL pentru schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui liberal, majoritatea simplă însemnând 19 voturi.

În Consiliul Judeţean Iaşi, PSD deţine 14 mandate, PNL - 11, PDL - 7, iar PPDD - 4. La şedinţa de vineri au lipsit câte un consilier de la PNL şi PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ