Bătaie în toată regula pe ceaunul gol al dreptei

| 17 mar, 2014

Din toată tărășenia asta nu se înțelege decât că, indiferent de varianta corectă a scenariului, ambii au trecut cu vederea procedurile de lucru – Traian Băsescu, prin impunerea lui Daniel Morar la DNA, iar Monica Macovei prin numirea aceastuia în urma evaluării ei.

Nu mai este mult timp până la semifinalele de la alegerile europarlamentare și finalele de la prezidențiale și, după cum era de așteptat, partidele de dreapta au început deja să se bată pentru câștigarea unei părți cât mai mari din bazinul electoral pe care, divizate fiind, sunt nevoite să-l împartă. De departe, lupta, deopotrivă crâncenă și penibilă, se duce acum între PMP și PDL, prin Traian Băsescu și Monica Macovei.

De ceva timp, Băsescu nu o mai are la inimă pe Macovei, motiv pentru care nu ratează nicio ocazie să o atace în spațiul public, dar dacă inițial aceasta se arata afectată de acuzele președintelui și avea un discurs moderat în ceea ce-l privește, mai nou Monica Macovei nu mai întoarce și celălalt obraz și ripostează. Mărul discordiei dintre cei doi, Daniel Morar.

Pe de o parte, Băsescu își asumă numirea lui Morar în fruntea DNA - „caută-l pe procurorul care a avut curaj să aresteze un senator PD când eram la guvernare”. Pe de altă parte, Macovei îi contrazice și îl acuză că rescrie istoria pentru a-i servi intereselor proprii - „A fost o procedură de selecţie şi a fost o procedură corectă. Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. Istoria nu trebuie rescrisă în funcţie de interese electorale sau de nervii dintr-un anumit moment”. Din toată tărășenia asta nu se înțelege decât că, indiferent de varianta corectă a scenariului, ambii au trecut cu vederea procedurile de lucru – Băsescu, prin impunerea lui Morar la DNA, iar Macovei prin numirea aceastuia în urma evaluării ei.

Singurul adevăr valabil în acest moment se referă la lupta clară dintre PMP și PDL, la bătaia în toată regula pe ceaunul gol al dreptei. Situația creată nu face decât să creioneze încă un aspect al regimului Băsescu și anume conflictul pornit de la asumarea numirii lui Daniel Morar la șefia DNA. Concluzia este că Morar a fost numit politic, iar acum Macovei și Băsescu se duelează în declarații pe această temă pentru a câștiga capital de imagine pentru partidele lor.

Colac peste pupăză, Cristian Preda, proaspăt îmbrăcat în blugii PMP, intervine în disputa dintre cei doi, bineînțeles în favoarea lui Băsescu. Acesta se dezice de trecutul de reformist al PDL, atunci când se afla la dreapta Monicăi Macovei și, în lipsa unor argumente logice, apelează la conștiința acesteia, amintindu-i acesteia că Băsescu a făcut-o om - „Macovei uită că îi datorează cariera politică lui Traian Băsescu”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ