Băsescu minte sau habar nu are ce legi semnează sau atacă?

| 13 mar, 2014

Traian Băsescu nu s-a sfiit să saboteze pur și simplu activitatea guvernului și a premierului Ponta. În acest context survine și actualul sabotaj, cu posibile consecințe extreme de grave pentru economica națională. Traian Băsescu refuză pur și simplu să semneze legea privitoare la certificatele verzi.

Adevărul este că lui Traian Băsescu i-a stat mereu în gât și nu s-a împăcat niciodată cu faptul că guvernele conduse de Victor Ponta au reușit actuala relansare economică. În primă fază, atât președintele cât și propagandiștii de dreapta din anturajul său au negat evidența. Problema încă a revenit pentru Traian Băsescu atunci când creșterea economică a fost remarcată și a început să fie amintită din ce în ce mai des în Occident, acolo unde România a fost inclusă în plutonul celor trei economii emergente din Europa de Est, alături de Polonia și Ungaria.

Traian Băsescu a știut de la bun început că o creștere economică timidă în 2013 dar care ar putea deveni palpabilă în 2014, reprezintă un dezastru total pentru interesele sale politice și condamnă formațiunea politică a popularilor la o campanie lipsită deopotrivă de conținut și de șanse. După ce în primă fază a negat evidența relansării economice, când nu a mai avut încotro,

Traian Băsescu nu s-a sfiit să saboteze pur și simplu activitatea guvernului și a premierului Ponta. În acest context survine și actualul sabotaj, cu posibile consecințe extreme de grave pentru economica națională. Traian Băsescu refuză pur și simplu să semneze legea privitoare la certificatele verzi.

Aceste certificate au fost un tun elaborat din punct de vedere legislativ cu grijă și dedicație în timpul guvernelor Boc: beneficiarii sunt băieții șmecheri care produc ”energie verde” la suprapreț, chiar și de trei ori mai scumpă decât energia produsă prin mijloace convenționale, la CET Oltenia de pildă. Lovitura dată economiei românești de aceste ”căpușe ecologice” este dublă: în primul rând, conform legii lui Boc, trebuia cumpărată prioritar și indiferent de preț ”energia verde” aruncată în exces pe piață de acești ”băieți deștepți”, în al doilea rând, prețul umflat al acestei energii verzi se redistribuie și este suportată la factura tuturor consumatorilor de rând din România.

Aici a intervenit încă de la început guvernul Ponta, blocând imediat după alegerile din 2012 achiziția excesivă, mai ales în condițiile în care consumul energetic național este, de fapt, în permanentă scădere, de ani de zile. Specula cu certificate verzi se cerea rezolvată însă, definitiv, de aici necesitatea acestei legii, de-a curmezișul căreia Traian Băsescu s-a pus de nenumprate ori, fără nicio rușine în ultima vreme.

Legea a fost întoarsă de două ori în Parlament! Traian Băsescu a mințit atât presa cât și cetățenii al căror interes economic este vizat de respectiva lege, declarând cu un tupeu incredibil că din informaţiile pe care le are legea nu a fost votată în Parlament și asta în contextul în care chiar președintele a cerut reexaminarea acesteia, după ce a fost votată în cele două camere!

„Cel mai mare pericol al României în 2014: explozia preţurilor la energia electrică. Preşedintele a refuzat de două ori promulgarea legii prin care se reducea cota de certificate verzi şi preţurile rămâneau constante. O să prezint la şedinţa de guvern care e implicaţia, dacă facem cum zice Băsescu, toate facturile se măresc cu 50% pentru zona industrială. Vreau să îmi anunţ solidaritatea totală cu angajaţii de la Alro, Sidex, celelalte companii care sunt afectate, dar şi pentru consumatorul casnic”, a tras un serios semnal de alarmă premierul Victor Ponta.


Acum, rămas fără alte scuze și pretexte de memorie slabă, președintele și-a dat arama pe față în legătura cu acest sabotaj: legea ar încălca nu-știu-ce prevedere a legislației europeene și trebui trimisă la CCR. Ce să înțelegem din aceste scamatorii făcute la Cotroceni: interesele obscure economice ale speculei cu certificate verzi sunt oare mai importante pentru Băsescu decât protejarea intereselor economice ale cetățenilor obișnuiți? Președintele Băsescu ar putea măcar să aibă o poziție onorabilă și să admită că sunt alte interese la mijloc și să nu-și bată joc de răbdarea românilor cărora ieri le spunea că nu știe exact ce-i cu legea, iar azi vrea să-i convingă că o cunoaște atât de detaliat încât a sesizat un pericol de infringement pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 2014
Dolce
Care "relansare economica"
Domnisoara Alexandra despre ce "relaxare economica" vorbesti dumneata ?
Nu simti ca economia duduie ?

Haa...
13 mar, 2014
usd
tara arde si Zgonea se sterge...
Valeriu Zgonea lovește din nou. După ce anul trecut făcea economie la hârtie igienică, acum președintele Camerei Deputaților cumpără acest produs din abundență, fără a explica însă motivul. Nu știm dacă vin vremuri tulburi, dar cu siguranță Zgonea face provizii importante. Camera Deputaţilor achiziţionează peste o sută de mii de role de hârtie igienică, aproape o sută de mii de role de hârtie prosop şi două mii de pachete de şerveţele ZZ cu absorbţie mare, valoarea estimată a contractului fiind de 201.814 lei. Potrivit anunţului publicat pe SEAP, Camera Deputaţilor cumpără 101.500 role de hârtie igienică de tip I, în două straturi, preporţionată, gofrată, 3.200 role de hârtie igienică de tip II, cu tub, 650 de role de hârtie igienică pentru dispenser, cu un strat, 500 role de hârtie prosop albă pentru dispenser şi 99.000 role de hârtie prosop de tip I, precum şi 2.000 de pachete de şerveţele ZZ de culoare verde, cu absorbţie mare şi compoziţie 100% celuloză. Achiziţia se realizează prin licitaţie electronică, criteriul utilizat pentru atribuirea contractului de furnizare fiind preţul cel mai scăzut. Termenul de depunere al ofertelor este 18 martie 2014.
13 mar, 2014
goPonta4President
Viaţa unei familii obişnuite, cu maşină şi centrală proprie, se va scumpi cu aproape 50 de lei pe lună din cauza măsurilor ce vor intra în vigoare luna viitoare. Concret, introducerea accizei suplimentare la carburanţi, liberalizarea preţurilor la gaze, achiziţia de certificate verzi şi creşterea accizelor la ţigări vor majora cheltuielile lunare ale românilor, după 1 aprilie, când vor intra în vigoare mai multe măsuri luate de guvern, fie pentru a respecta acordul cu FMI, fie pentru a se alinia la o serie de directive europene.
13 mar, 2014
cantautor
La randul lor, producatorii din domeniul energiei il acuza pe premier de dezinformare. Asociatia Industriei Fotovoltaice din Romania considera ca premierul Victor Ponta se afla intr-o grava eroare, iar declaratiile acestuia nu corespund realitatii in privinta intentiei Guvernului de a reduce numarul de certificate verzi. Producatorii sustin ca certificatele verzi nu stau la baza scumpirii energiei, mai ales ca preturile au scazut foarte mult pe piata libera.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ