​​Băsescu nu se dezminte. Sau cum a pus președintele umărul la creșterea facturilor la energia electrică

| 12 mar, 2014

Traian Băsescu a dezinformat opinia publică pe subiectul ordonanței referitoare la certificatele verzi, afirmând ieri că proiectul de lege este retrimis în Parlament în așteptarea unui aviz de la Comisia Europeană.

Executivul a remis imediat un comunicat în care îl acuză pe președinte că “a dezinformat în direct, făţiş, voit şi într-un mod iresponsabil opinia publică”. Legea privind aprobarea ordonanței a fost votată de Parlament și blocată apoi de președinte prin retrimiterea în Parlament și sesizarea la Curtea Constituțională, ceea ce a avut ca efect creșterea facturilor la energie electrică, informează Executivul.

În replică la declarațiile lui Traian Băsescu, Guvernul îl invită pe acesta să explice populației parcursul actului legislativ: de la adoptarea pe 17 decembrie, anul trecut, a Legii pentru aprobarea OUG 57/2013, transmiterea ei spre promulgare către președinte pe 19 decembrie, cererea de reexaminare a reglementării solicitată de președinte legislativului și respingerea ulterioară a acestei solicitări de către Parlament. Guvernul arată, astfel, că Parlamentul s-a pronunțat deja de două ori, prin vot, asupra proiectului de lege, ultima dată pe 26 februarie, de atunci legea fiind trimisă de Traian Basescu la Curtea Constituţională, într-o nouă încercare de blocare.

Or, în aceste condiții, după ce a amânat în repetate rânduri, prin toate tertipurile procedurale pe care le avea la dispoziție, promulgarea acestei legi – fapt care, susține Guvernul, a dus la majorarea prețurilor la energie electrică, atât pentru agenții economici, cât și pentru cetățeni –, nu este acceptabil ca președintele să apară acum din senin, să susțină că nu are nimic împotriva promulgării.

"Cerem de urgenţă ca Traian Băsescu să înceteze cu acest blocaj, pentru ca legea să fie promulgată cât mai repede de către preşedintele României. Îi amintim domnului Traian Băsescu faptul că, prin această lege, Guvernul intenţionează reducerea numărului de certificate verzi şi, implicit, stoparea creşterii preţului la energia destinată cetăţenilor României şi industriei naţionale. Prin acest refuz şi blocaj iresponsabil, Traian Băsescu transmite, practic, cetăţenilor români şi reprezentaţilor industriei că nu doreşte ca aceştia să aibă facturi reduse la energie electrică", transmite Guvernul.

Probabil văzând că trenarea promulgării legi începe să producă deja efecte socio-economice, președintele a luat poziția celui neinteresat în mod special de această chestiune, dar cu ochii pe proceduri: “Vă asigur că nu am nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce îndepinim toate procedurile”, declara acesta ieri. Să vedem dacă sindicaliștii de la ALRO și toți ceilalți interesați în mod direct de reducerea facturii la energia electrică vor accepta aceste explicații sau dacă Traian Băsescu va juca și atunci cartea dezinformării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 2014
cantautor
ce zic utilizatorii...?
13 mar, 2014
goPonta4President
Ponta:eu nu stiu dar dau din gura...
O să prezint la şedinţa de Guvern care e implicaţia, dacă facem cum zice Băsescu, toate facturile se măresc cu 50% pentru zona industrială”, a declarat Victor Ponta.


Ulterior, a revenit cu precizari, mentionand ca aceasta crestere va fi doar pe componenta de energie regenerabila din factura.
13 mar, 2014
cantautor
razgandacul sau prostanacul?
O să prezint la şedinţa de Guvern care e implicaţia, dacă facem cum zice Băsescu, toate facturile se măresc cu 50% pentru zona industrială”, a declarat Victor Ponta.

Ulterior, a revenit cu precizari, mentionand ca aceasta crestere va fi doar pe componenta de energie regenerabila din factura.
13 mar, 2014
elena
Basescu
Din 3 cuvinte, 2 sunt Basescu…… tot ce iese rau …. e de vina Basescu….. tot ce minte ponta e de vina Basescu,/... tot ce copie Tonta… e devina Basescu …… mai este f, putin….. sa vedem pe cine mai dati vina….. bieinteles…. tot pe El … chiar daca nu mai este….. dar vedeti si BARNA, si MINCIUNA…… si TOATE NENOROCIRILE pe care le fac acesti PENALI, care nu se gandesc decat … si numai la ei, cum sa fure, cum sa se puna la adapost ei si ai LOR, VEDEA v-asi cu TONTA PRESEDINTE, , sa va minta ca ati mancat cand de fapt nu ati…..
12 mar, 2014
gigel
continuarea baselii
bassu, si-a realizat una din ambitiile persoanale - a rupt USL, acum urmeaza tocarea guvernului prin orice mijloace cu sprijinul intregii justitii subordinate, astfel ca sa poata forma o majoritate cu Partidul Mascaricilor Pupincuristi, adica PMP< si lasii din alte partide, astfel sa-si formeze un govern dupa chipul si asemanarea lui, care sa reziste pana la anul , sa-l puna pe pocdobitoc la presidentie, si astfel si-a realizat programul de continuarea subjugarii tarii unui regim terrorist basist.
DAR OARE VA DA SOCOTEALA VREODATA DACA NU I SE INDEPLINESC DOLEANTELE. ??? VA FI CINEVA CARE SA-I ASIGURE GRATUIT CAZARE SI HAINE PE VREO 10-20 DE ANI ?????????
SA AUZIM NUMAI DE BINE FARA BASEALA.
13 mar, 2014
helen
BASESCU
VOTATI PSD. VOTATI MINCIUNA, VOTATI PLAGIATUL, VOTATI HOTIA sa traiasca si dlor bine. TRAIASCA PSD… in frunte cu TONTA MINCINOSUL, plagiatorul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ