Gunoi folosit la producerea curentului electric, într-un oraș din România

| 03 apr, 2014

Gunoiul strâns de la locuitorii orașului Oradea va fi folosit la producerea de biogaz, care va fi apoi transformat în curent electric.

În acest acest scop, a fost construită o instalație uriașă, în cadrul unui proiect care a costat jumătate de milion de euro, urmând ca cele două motoare să funcționeze 24 din 24 de ore, ca să transforme biogazul în curent electric. Proiectul a fost dezvoltat chiar de firma de salubritate a orașului.

Istvan Sentes, cordoonatorul proiectului, a explicat că un container adăpostește cele două motoare care angrenează două generatoare de câte 250 de kw fiecare, astfel că la capacitatea maximă, la ora actuală, o să se producă 0,5 megawați pe oră.

Cantitatea este aproape dublă față de consumul înregistrat de firmă pentru administrarea întregii halde ecologice.

"La o concentrație de 40% de metan în gazul de depozit se poate ca omul să se gândească la o utilizare rentabilă a acestui gaz, respectiv producerea de curent electric. Conținutul de metan la ora actuală este în jur de 56, tinde către 60%", a adăugat Istvan Sentes, citat de stirileprotv.ro, potrivit yahoo.ro.

Un proiect similar funcționează cu succes de un an de zile, la Arad, iar anul trecut, din vânzarea energiei electrice a fost obținut un profit de 100.000 de euro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ