Unde se plăteşte cea mai SCUMPĂ energie electrică din ţară

| 22 ian, 2014

În Moldova, zona unde se înregistrează cele mai mici venituri din ţară, se plătesc cele mai mari facturi la energia electrică, în condiţiile în care liberalizarea preţurilor energiei aduce preţuri diferite în ţară.

De la 1 ianuarie 2014, consumatorii casnici primesc 20% din energia electrică la preţul pieţei libere, iar 80% din consum va fi facturat la preţ reglementat, a precizat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

Ca urmare a acestei decizii, pentru electricitatea din piaţa liberă, moldovenii plătesc acum cu aproape 30 de procente mai mult decât bucureştenii, care beneficiază de cele mai mici tarife. Potrivit specialiştilor, diferenţele provin din costurile diferite cu reţeaua de transport, dar şi din furturile de energie.

Preţurile energiei electrice în funcţie de operatorii din diferite zone ale ţării arată astfel: E.ON Energie (Moldova) - 0,5332 lei/kWh, CEZ (Oltenia) - 0,4750 lei/kWh, Electrica Muntenia Nord - 0,4582 lei/kWh, Electrica Transilvania Sud - 0,4447 lei/kWh, Electrica Transilvania Nord - 0,4297 lei/kWh, Enel Muntenia - 0,4160 lei/kWh.

Citeşte şi: 8 trucuri care îţi scad factura la încălzire pe timp de iarnă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ