Şi totuşi se întâmplă în România - facturi mai mici la energie electrică

| 14 feb, 2014

Din fericire, veştile bune care se aud dinspre Guvern continuă să vină şi în 2014. Ultima noutate ? Preţul la energie electrică urmează să scadă, românii beneficiind astfel de facturi mult mai mici.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat miercuri că facturile la energie electrică pentru cetăţeni şi consumatorii industriali vor fi mai mici, ca urmare a adoptării în şedinţa de marţi a plenului Camerei Deputaţilor a legii privind aprobarea OUG nr. 57/2013, prin care este reeşalonată acordarea de certificate verzi către producătorii de energie regenerabilă.

“Proiectul de lege face parte din priorităţile legislative ale Camerei Deputaţilor pentru această sesiune parlamentară, necesare pentru asigurarea unei guvernări eficiente, pentru creşterea nivelului de trai şi pentru sprijinirea creşterii economice. Reeşalonarea acordării certificatelor verzi către producătorii de energie regenerabilă a avut ca principal obiectiv scăderea preţului la energia electrică pentru populaţie, dar şi pentru agenţii economici. Astfel, vom reuşi să micşorăm facturile la energie, dar şi să păstrăm investiţiile în energie regenerabilă”, a afirmat Valeriu Zgonea.

Astfel, beneficiarii direcţi ai acestei măsuri vor fi atât consumatorii casnici, cât şi cei industriali. Măsura reuşeşte să-şi facă în final apariţia, în ciuda opoziţiei manifestate şi a piedicilor puse de către preşedintele Băsescu, care retrimisese în prima fază legea în Parlament spre reexaminare. Traian Băsescu a dat dovadă încă o dată că vendeta personală pe care o are cu Guvernul României contează mai mult decât binele populaţiei, ignorând efectele pozitive ce decurg în urma promulgării unei astfel de legi. Mai mult, amânarea datei de aplicare a acestei legi, în urma cererii de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu, ar fi putut avea efecte pe plan social, prin creşterea bruscă a costurilor energiei peste limite suportabile, cât şi în plan economic, ducând la blocarea întregului sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Măsura promovată de Guvern se dovedeşte a fi foarte inspirată, deoarece reuşeşte să ţină sub control preţul la energia electrică, fără să transmită un semnal negativ investitorilor din domeniul energiei regenerabile. De altfel, ţara noastră are cea mai generoasă schemă de sprijin pentru energia regenerabilă, cu 10 miliarde de euro acordate pentru stimularea investiţiilor, România oferind subvenţii de peste două ori mai mari pentru producerea de electricitate în sectorul eolian comparativ cu media europeană şi de peste şase ori mai mari în sectorul fotovoltaic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
pesedist din USD
noi ne bucuram in primul rand,ca de la 1 aprilie se aplica acciza pe combustibil...
sa creasca preturile la pompa...
sa -i facem in ciuda lui Basescu
14 feb, 2014
canciautor
Yes, we can!
Simona Bran
06 Februarie, 14:57
"Comisia Europeană a anunţat miercuri că a cerut în mod oficial autorităţilor din Statele Unite ridicarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii din cinci state europene, printre care şi România"
in final,nu s-a confirmat de CE...

iata un exemplu ca aceasta ziarista a transmis o stire falsa...
probabil ca si asta sa fie la fel...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ