PDL: Tokes să retracteze de urgenţă declaraţiile iresponsabile şi extremiste adresate PE

| 11 mar, 2014

PDL îi cere lui Laszlo Tokes, într-un comunicat semnat de Anca Boagiu, să retracteze de urgenţă "declaraţiile iresponsabile şi extremiste adresate Parlamentului European", afirmând că UE "nu poate fi construită cu extremişti".

"PDL îi cere lui Laszlo Tokes să retracteze de urgenţă declaraţiile iresponsabile şi extremiste adresate Parlamentului European. Partidul Democrat Liberal condamnă ferm declaraţia iresponsabilă a europarlamentarului Laszlo Tokes. Partidul Democrat Liberal consideră că extremismul este un pericol pentru orice stat democratic, cu atât mai mult în contextul internaţional actual. Uniunea Europeană nu poate fi construită cu extremişti", se arată în comunicat.

Boagiu menţionează că PDL va acţiona, în continuare, pentru apărarea statului de drept, pentru unitatea şi integritatea teritorială a României şi pentru garantarea drepturilor tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie, conform valorilor europene.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, în PE, că secuii din Ţinutul Secuiesc sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, aşa cum s-a întâmplat cu tătarii în Peninsula Crimeea şi a cerut ajutor UE pentru obţinerea autonomiei.

Laszlo Tokes a precizat că la Târgu-Mureş a avut loc, luni, o manifestaţie a minorităţii maghiare "împotriva politicii de asimilare a Guvernului român". Secuii din Ţinutul Secuiesc "sunt pe cale, precum tătarii din Peninsula Crimeea, să devină o minoritate pe propriul teritoriu", a mai spus Tokes, care a cerut Parlamentului European şi celorlalte instituţii europene să-i ajute pe secui să obţină autonomia.

Tag-uri: Laszlo Tokes, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ