Ce condamnaţi a eliberat din închisoare preşedintele Traian Băsescu

| 07 mar, 2014

Sute de dosare de graţiere aşteaptă în prezent să fie analizate. Până acum, preşedintele Traian Băsescu a redat libertatea mai multor persoane. Decretele au fost semnate de şeful statului din motive umanitare sau pentru că era vorba de bătrâni bolnavi.

În 2007, preşedintele a grațiat un fost campion medaliat cu aur la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles. Acesta fusese trimis în judecată pentru înşelăciune, dar a scăpat de închisoare pe motive medicale. În acelaşi an a fost grațiat şi un bătrân de 76 de ani, din Suceava, condamnat la închisoare într-un proces legat de o bucată de pământ.

Un an mai târziu alte cinci persoane au fost iertate, printre care şi un bărbat condamnat pentru ucidere din culpă. Alte trei bătrâne din Argeş au scăpat de închisoare după ce fuseseră condamnate pentru că nu au eliberat un teren agricol atribuit în instanţă altei persoane.

În 2008, primul om din stat a scăpat de închisoare o tânără de 26 de ani din judeţul Suceava. Femeia avea acasă patru copii minori, din care unul grav bolnav.

În 2009, preşedintele Traian Băsescu a graţiat şi un bătrân de 84 de ani cu grave probleme de sănătate, scrie digi24.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ