Băsescu a rămas ca la dentist la vederea noului Guvern

| 06 mar, 2014

La ceremonia de învestire de miercuri seară, Traian Băsescu s-a declarat impresionat de numărul mare de miniştri tineri din noul cabinet și, probabil într-un moment de nostalgie sau sinceritate, a menţionat că şi el a dorit să promoveze tinerii în politică, iar cu unii a reuşit, cu alţii nu.

După un blocaj care tot de la el pornise, de la votarea noului Guvern în plen de către o majoritate mai mult decât reconfortantă, președintele a întors foaia ieri, în urma discuțiilor cu primul-ministru din ultimele zile, și a acceptat în cele din urmă depunerea jurământului a noilor membri ai cabinetului și, mai mult, a avut și cuvinte de laudă la adresa celor pe care îi criticase cu doar câteva zile în urmă. ”Este un moment important, o schimbare extrem de puternică de guvernare. Mie nu îmi rămâne decât să vă doresc succes. Mă impresionează numărul mare de miniștri tineri. Tinerețea aduce și mai multă fantezie în exercițiul guvernamental, ceea ce e foarte bine”, a afirmat Traian Băsescu la ceremonia de la Cotroceni.

Poate că s-a mai înmuiat de când a devenit bunic, poate a început să își reevalueze activitatea din ultimele mandate, sau poate face un joc pe care deocamdată nu îl putem intui, dar președintele a părut în mod real plăcut surprins de noul Executiv pe care îl desemna în funcție, dovadă că nu a fost zgârcit la vorbe, la complimente și la glume. Deodată, UDMR-ul nu mai era formațiunea cu “pretenții exagerate”, ci un aliat stabil, atunci când te înțelegi cu ei, “vă spun din experiență”.

Văzând atâtea chipuri noi, atâți tineri în prima linie a autorității centrale, președintele și-a putut aminti, tot din experiență, de oamenii tineri pe care el însuși i-a promovat la un moment sau altul în funcții importante. Problema este că între Gabriela Szabo – medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, cvadruplă campioană mondială la seniori, desemnată cea mai bună atletă a lumii în 1999 – și Monica Iacob-Ridzi – condamnată pentru cinci capete de acuzare de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul “2 Mai - Ziua Tineretului” – nu există nimic în comun, în afară de vârstă și funcția de conducere de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta nu au adus în față oameni tineri doar pentru vârsta lor, dar în timp ce președintele i-a promovat pe singurul criteriu care a contat în activitatea sa politică – loialitatea față de el, miniștri propuși de premier sunt tehnocrați, neafiliați politic – ceea ce nu puteam spune despre Roberta Anastase sau Sorina Plăcintă, și au o pregătire și experiență profesională demonstrate – ceea ce nu puteam spune despre “branconierul” Traian Igaș, sau despre Elena Udrea, profesorul universitar de geopolitică, probabil singurul care nu știa că Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene.

Așa că, este un semn bun din partea președintelui că a decis să nu mai blocheze Guvernul și că a arătat deschidere față de membrii Executivului, dar nu are nicio paralelă de tras aici între persoanele promovate de el în politică și noii ministri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mar, 2014
Psihoamuzament
O doza pertinenta de umor
Daca cuvantul pertinent isi are locul aici....atunci va invit sa luati o doza MARE de umor pertinent ca sa mai indulceasca amarul.... http://psihoamuzament.blogspot.ro/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ