Băsiștii caută explicații pentru ultima înfrângere politică a lui Băsescu

| 07 mar, 2014

Din cât s-a cramponat în declarații de o prerogativă pe care de fapt președintele nu o are, lumea nu a înțeles decât că frustrarea lui Traian Băsescu a crescut enorm în ultimul an de conviețuire cu USL.

Cvadratura cercului din punct de vedere politic o reprezintă caznele la care sunt supuși tot mai des propagandiștii echipei lui Băsescu, cărora li se cere din ce în ce mai des să dovedească că Traian Băsescu și-a învins adversarii chiar și atunci când a fost evident înfrânt de aceștia. În presa umoristică a circulat cândva un titlu care îi vine lui Traian Băsescu ca o mănușă: „Fraților, am înfrânt!”. Așa înfrânse, de pildă și ultima oară, Traian Băsescu, când după nenumărate declarații despre cum o să-i solicite lui Victor Ponta toate acrobațiile ce nu le-a solicitat la vremea aceea lui Tăriceanu și Boc, în situații similare. Degeaba a semnalat toată lumea cât de cât lucidă că nu se asumă răspunderea pe un program de guvernare, că nimeni nu a făcut-o din 89 încoace, că există un dublu precedent nefavorabil și o decizie a CCR împotriva lui Băsescu încă din 2008, pe aceeași temă... Băsescu, nu și nu, el nu-i va semna numirile lui Ponta, orice-ar fi. Din cât s-a cramponat în declarații de o prerogativă pe care de fapt președintele nu o are, lumea nu a înțeles decât că frustrarea lui Băsescu a crescut enorm în ultimul an de conviețuire cu USL și că demult visează Băsescu cu ochii deschiși să mai ajungă premierul Victor Ponta la mâna Cotrocenilor.

Susținuți de încăpățânatele declarații ale președintelui, două partide au sesizat CCR despre... neconstituționalitatea numirii unui nou guvern, o aberație de toată frumusețea, care i-a cam tăiat elanul și lui Zegrean, care a cerut timp de gândire. Situația este de un ridicol total, cele două partide fiind PDL, care a beneficiat de o mutare politică asemănătoare pe vremea lui Boc și a creat astfel un precedent, al doilea fiind insignifiantul PMP care în 2012 nici măcar nu exista.

Propagandiștii amintiți mai sus au fost nevoiți să explice ”cum s-a răzgândit Băsescu”, dar ocolind esența problemei și anume că Băsescu ” a fost răzgândit”, după toate probabilitățile de intervenții la cel mai înalt nivel, din afara României. Nu presupune cunoștințe extinse de fizică nucleară să intuiești că, în actuala conjunctură extrem de sensibilă, cu Ucraina și Rusia aflate în pragul unei confruntări, absolut nimeni nu dorește o Românie instabilă și cu guvernarea blocată, nici NATO, nici Bruxelles, nici SUA, nici Germania. Cine a fost exact cel care i-a dat până la urmă cu rigla peste degete ”jucătorului” de la Cotroceni, nici nu mai contează. În ”greva prezidențială de semnătură”, Victor Ponta și-a văzut guvernul învestit, în timp ce Băsescu cel invincibil ”a mai înfrânt o dată”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 2014
Pintea
Auzi vorba
Tov.Andrei Pop,mereu demonstrezi ca esti o musca care se aseaza
mereul pe rahatul pesedist.
07 mar, 2014
sintrom
Hai ca nu sunteti chiar asa de prosti. Basescu s-a batut cu caramida in piept ca nu-i va numi pe ministrii lui Ponta PANA CAND acesta nu se duce in Parlament cu ei. Basescu face tot posibilul sa ascunda sub covor detaliul jenant ca a fost chemat la ordine din extern. Marele om de stat si-a luat castane de la Bruxelles si NATO...
07 mar, 2014
mugur ciufica
Valeriu Zgonea: Guvernul își asumă răspunderea pe noul program marţi, la 15:00. Grupurile pot depune moțiune de cenzură în trei zile
07 mar, 2014
cantautor
cand este asumarea in Parlament?
pe program?
parca marti...
inseamna ca ati castigat,nu veti face cum a zis Basescu...
09 mar, 2014
cornel
Program
He, he, te tot vad comentand si recunosc faptul ca intelegi suficienta politica. Chiar nu vezi ca aceasta asumare pe program (nu pe program de guvernare, ca asa zice constitutia, doar program ) nu se face ca vrea Basescu ci ca vrea Ponta. E o ocazie excelent mediatizata de a-si expune obiectivele noi, proprii, care nu erau ale USL. Fara tam -tam nu auzea nimeni de ele iata si ocazia pentru tam-tam. Era clara pentru oricine decizia curtii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ