Conducerea Senatului recomandă CC să respingă sesizarea PDL privind Guvernul

| 07 mar, 2014

Conducerea Senatului propune Curţii Constituţionale să respingă sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului privind schimbarea structurii Guvernului şi "nominalizarea de noi membri în Cabinet, a anunţat, vineri, preşedintele interimar al Senatului, Cristian Dumitrescu.

Potrivit lui Cristian Dumitrescu, acest punct de vedere a fost adoptat, vineri dimineaţă, cu şapte voturi "pentru", în majoritate, de membrii Biroului Permanenent al Senatului, reuniţi în şedinţă.

"Punctul de vedere spune foarte clar că, în ceea ce priveşte această sesizare, aceasta este lipsită de temei juridic, a fost realizată procedura îndeplinindu-se toate condiţiile constituţionale şi de Regulament şi de prezentare a modificărilor aduse structurii Guvernului şi componenţei Guvernului în cazul unei remanieri prevăzute în articolul 85, alineatul 2 din Constituţia României, deci punctul nostru de vedere este că a fost respectat întru totul legalitatea în ceea ce priveşte adoptarea acestei hotărâri, că ea este perfect opozabilă şi legală şi, pe cale de consecinţă, propunem să fie respinsă sesizarea PDL", a spus Dumitrescu.

Senatorul a explicat că era nevoie de un punct de vedere asumat de conducerea Senatului şi nu doar de preşedinte, cum se întâmplă în cazul proiectelor de lege, pentru a respecta prevederile Regulamentului Camerelor reunite.

Întrebat despre punctul din sesizare referitor la necesitatea prezentării unui nou program de guvernare, Dumitrescu a explicat că, din moment ce este vorba despre o remaniere făcută în baza articolului 85, nu este făcută nicio învestitură. "A fost făcută o confuzie între învestitură şi remaniere, voit făcută de către PDL", a menţionat el.

El a mai spus că, potrivit Constituţiei, Guvernul poate să vină în plenul Parlamentului pentru o declaraţie politică, o declaraţie cu caracter general sau pentru un program, iar programul de guvernare este cel care este prezentat în momentul învestiturii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ