HABEMUS GUVERN

| 05 mar, 2014

Cabinetul Ponta 3 a obținut votul Parlamentului, surpriza fiind că noul guvern a primit cu 26 de voturi în plus față de cele ale coaliției de la putere. În ciuda acestei performanțe, mai există un obstacol în calea instalării noilor miniștri: Traian Băsescu.

Este de râsul curcilor faptul că Băsescu vorbește de programe de guvernare și de lipsa de legitimitate a noului guvern, în condițiile în care nu doar că situația actuală este extrem de asemănătoare cu alte situații petrecute în mandatele președintelui, dar însuși președintele este profund ilegitim, conform votului de la referendumul din 2012. Mai mult, Băsescu vorbește despre respectarea Constituției, iar printre semnatarii sesizării către CCR sunt membri ai unui partid, PMP, construit tocmai prin nerespectarea Constituției, „născut prematur” în maternitatea Cotroceniului. Ca să nu mai spun că PDL, în programul său de guvernare, nu a menționat tăierea salariilor și majorarea TVA.

Dincolo de paradoxurile specific băsiste, trebuie să remarcăm componența surprinzătoare a noului guvern. Noile propuneri de miniștri au reușit să scadă media de vârstă a Cabinetului Ponta 3 sub 45 de ani, cea mai mare surpriză fiind propunerea Ioanei Petrescu, școlită prin Statele Unite la universități de prestigiu și totodată nu doar cel mai tânăr ministru de Finanțe pe care l-a avut România, dar singurul care e femeie! În mod tradițional, săraca doamnă/domnișoară Petrescu a fost călcată în picioare de jurnaliștii anti-guvernamentali. Aceiași jurnaliști care în trecut plângeau soarta tinerilor români școliți prin străinătățuri pe banii statului și care la întoarcerea în țară nu își găsesc un loc de muncă în administrație, deoarece angajările nu se fac pe bază de studii sau competență, ci pe bază de pile. Adică îi înjurăm pe vechii politicieni că sunt corupți și comuniști, și cerem înnoirea clasei politice, iar când o persoană tânără și cu educație aleasă, despre care nici măcar suspiciuni de corupție nu pot exista, îi dăm în cap pentru că nu are experiență și oricum studiile la Harvard pălesc în fața unei diplome de la Spiru Haret.

Ponta a avut curaj și a propus patru persoane tinere în noul Executiv: Ioana Petrescu la Finanțe, Gabriela Szabo la Tineret și Sport, Florin Jianu la IMM-uri și Mediul de Afaceri, și Răzvan Nicolescu la Energie. Toți aceștia au o bună pregătire în domeniile pentru care au fost propuși și chiar performanțe excepționale pentru vârsta lor. Mă refer în special la Răzvan Nicolescu, a cărui expertiză în domeniul energiei nu poate fi contestată.

Premierul a dat astfel un semnal puternic tuturor tinerilor competenți, că în România lucrurile se schimbă. Din păcate, o parte a presei distruge acest mesaj, în loc să îl încurajeze, pentru ca mai apoi aceeași presă să dea vina pe „dinozaurii” din politică pentru faptul că administrația românească nu evoluează. Nu domnilor, dumneavoastră purtați o vină extrem de mare pentru faptul că de atâția ani lucrurile au cam stagnat, pentru că de fiecare dată când cineva a încercat să reformeze sistemul, ați avut grijă să îi dați în cap, pentru că așa v-au dictat interesele unora sau altora. La fel faceți și acum, când, văzând că este vorba de niște persoane cărora nu aveți ce le reproșa profesional sau moral, inventați tot felul de mizerii, doar de dragul de a arunca cu noroi.

Din acest motiv nu putem avea lucruri frumoase în țara asta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ