PDL în genunchi pentru o moțiune de cenzură lipsită de temei

| 07 mar, 2014

Vasile Blaga este conștient că inițiativa aceasta este sortită eșecului, dar asta nu-l împiedică să pună PDL în genunchi pentru o moțiune de cenzură lipsită de temei și să cerșească susținerea celorlalte partide aflate în opoziție.

Partidul Democrat Liberal a atins un nou maxim al penibilului cu inițiativa unei moțiuni de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului, demers ce nu are la bază niște motive reale și justificate, ci doar folosirea unei pârghii la dispoziția partidelor care nu se află la putere pentru a separa apele între putere și opoziție pe scena politică. Vasile Blaga, acest Moise al PDL, aflat în imposibilitatea de a face o opoziție constructivă bazată pe strategii, proiecte și inițiative, care să vizeze și altceva decât atacuri la adresa Guvernului, folosește moțiunea de cenzură pentru a câștiga niscavai capital de imagine poziționându-se ca feroce luptător împotriva Executivului.

Pentru a fi aprobată în Parlament, o moțiune de cenzură trebuie să adune 288 de voturi, iar cu cei 57 de parlamentari ai PDL nu întrunește nici măcar condiția de a demara un astfel de demers, pentru care sunt necesare 144 de voturi. Blaga este conștient că inițiativa aceasta este sortită eșecului, dar asta nu-l împiedică să pună PDL în genunchi pentru o moțiune de cenzură lipsită de temei și să cerșească susținerea celorlalte partide aflate în opoziție. Până la urmă, indiferent de caz, pedeliștii și buldogul ies în câștig – dacă partidele de opoziție intră în horă după cum cântă PDL va fi o recunoștere tacită că acest partid este principalul partid de opoziție, în caz contrar, dacă pedeliștii nu reușesc să-i adune pe ceilalți în jurul lor, se vor poziționa ca singurul partid care face opoziție reală Guvernului și vor avea în continuare teme de atac la adresa liberalilor.

Dacă ar fi să ne luăm după ultimele declarații ale reprezentanților partidelor de opoziție aflăm că PMP nu respinge în totalitate ideea susținerii unei moțiuni de cenzură, iar PNL respinge categoric acest demers. Forța Civică este singurul partid care s-a alăturat PDL până în acest moment, iar asta probabil din cauza setei de răzbunare a lui Mihai Răzvan Ungureanu, al cărui Guvern a căzut în urma unei moțiuni de cenzură. În orice caz, FC nu face vreo diferență în ceea ce privește rezultatul final al acestei inițiative.

În definitiv, toată această tevatură asta nu este decât o strategie de imagine a PDL în vederea alegerilor europarlamentare și prezidențiale din acest an și poate fi interpretată și ca un atac la adresa stabilității restabilite la nivelul Guvernului, lucru care se reflectă și asupra românilor, care nu au decât de suferit din cauza faptului că Executivul este ținut în loc cu non-probleme de tipul acesta în loc să se ocupe de adevăratele situații care cer atenție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ