Înalta Curte: Alianța PSD-UNPR-PC poate participa la alegerile europarlamentare

| 07 mar, 2014

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația liberalilor la o decizie a Biroului Electoral Central care permitea PSD, UNPR și PC să candideze împreună la alegerile europarlamentare.

PNL ceruse instanţei supreme să anuleze decizia BEC privind înregistrarea alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, pentru că protocolul de constituire a fost depus tardiv, dar şi pentru că ar fi o alianţă politică, nu una electorală.

În contestaţia formulată de PNL se arăta că Protocolul de constituire a Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC nu reprezintă protocolul unei alianţe electorale, ci al unei alianţe politice, structură reglementată în mod expres prin prevederile Legii 14/2003, a partidelor politice.

Biroul Electoral Central a aprobat, miercuri, înregistrarea alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, după ce iniţial BEC a respins solicitarea de înregistrare a alianţei Uniunii Social Democrate.

BEC a acceptat solicitarea pentru înfiinţarea Alianţei electorale PSD-UNPR-PC şi a protocolului de funcţionare a acestei alianţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ