Crin a ascultat din nou de sfatul lui Băsescu: A demisionat din funcția de la Senat

| 06 mar, 2014

Gestul făcut de Crin Antonescu în plenul parlamentului reliefează că liderul lideral este unul care acționează „din orgoliu și la nervi”, care nu își calculează mișcările și lasă totul „în grija” altora.

Pe surse circulă informația că decizia liderul PNL, Crin Antonescu, de a demisiona din funcția de președinte al Senatului, a fost luată în urma discuțiilor purtate în timpul vizitelor private de la Palatul Cotroceni dintre liderul liberal și Traian Băsescu. Părăsirea funcției într-un mod aparent impulsiv denotă că Antonescu „a împrumutat” foarte multe trăsături din comportamentul șefului statului și că „sfatul” pe care l-a primit de la Băsescu a fost urmat ad litteram.

Gestul făcut de Crin Antonescu în plenul parlamentului reliefează că liderul lideral este unul care acționează „din orgoliu și la nervi”, care nu își calculează mișcările și lasă totul „în grija” altora. Acest lucru este dovedit chiar prin decizia sa de a forța ruperea USL, care îl va costa foarte mult, deoarece încrederea electoratului a fost spulberată, iar șansele ca acesta să devină viitorul președinte al României scad pe măsură ce ne apropiem de luna noiembrie.

Justificarea pe care a încercat să o facă liberalul în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bacău, că demisia sa din funcția de președinte al Senatului nu a fost făcută „din orgoliu sau la nervi”, confirmă acea veche vorbă: „cine se scuză, se acuză!”.

Mai mult, președintele PNL a transmis în plen un mesaj, anterior deciziei sale de a părăsi funcția, în care i-a făcut „o propunere” premierului Ponta, de a demisiona împreună pentru că „USL nu mai există”, fapt care dovedește clar că „cei din umbra” lui Antonescu i-au schițat mișcările, însă nu în favorarea liberalului, ci în beneficiul lor. Din păcate, românii ajung încet-încet la concluzia că Antonescu este un politician controlat.

Să ne aminitim în acest context atât de episodul din anul 2012, când Crin Antonescu a anunțat că va ieși din politică dacă președintele Traian Băsescu nu va fi demis prin referendum (lucru care nu s-a întâmplat), cât și de afirmațiile lui Traian Băsescu, din 2007, când susținea că va demisiona în cinci minute (lucru care, de asemenea, nu s-a întâmplat).

Astfel, aruncarea acestor declarații pe scena politică a avut ca scop doar crearea unor presiuni și a unei situații de instabilitate pentru că nici Crin, nici Băsescu, nu au avut curajul de a-și asuma cele declarate. Impulsul dat în acest context de Băsescu lui Antonescu a dus la îndeplinirea „promisiunii”, însă câștigul este al președintelui și nu al liberalului, pentru că a fost distrusă orice formă de comunicare acolo unde se dorea continuarea proiectului USL de către membrii PNL.

Acestă mișcare iresponsabilă făcută de Antonescu nu avea cum să nu fie taxată și de Opoziției, care, prin vocea fostului premier Emil Boc, califică demisia liberalului ca un gest care „nu îl spală de păcatele sale” și că „spălătoria Nufărul” nu funcționează pentru Antonescu întrucât nu se poate uita „tot ce a făcut Crin Antonescu”. De asemenea, a fi „membru al Opoziție” nu e un lucru „certificat” peste noapte.

Așadar, Crin Antonescu a dovedit în mod limpede prin acest joc de-a demisia, făcut în Plenul Parlamentului, nu urmărește să respecte valorile și principiile doctrinei liberale, ci pur și simplu face ce l-a sfătuit Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mar, 2014
goPonta4President
"Pe surse circulă informația" ....
si dai si scrie...
sursa mea,neverificata,imi spune ca esti penibila,chiar si pe aceasta "centura a ziaristicii"...la Obedient

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ