Crin Antonescu: Am demisionat de la conducerea Senatului pentru o limpezire politică

| 05 mar, 2014

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Crin Antonescu, susține că decizia sa de a demisiona din funcția de președinte al Senatului a fost motivată de necesitatea unei 'limpeziri a situației politice'.

El a explicat, miercuri, că a recurs la demisie pentru a face dovada că Uniunea Social Liberală (USL) nu mai există.

Antonescu îl acuză pe liderul social-democraților, premierul Victor Ponta, că refuză să își asume public o guvernare comună PSD-UDMR, insinuând că USL continuă să existe.

'Domnul Ponta, neavând curaj să spună clar că de acum încolo noi PSD cu UDMR guvernăm România, încearcă să o lungească cu USL. Am făcut pentru o limpezire politică foarte prețioasă gestul politic pe care l-am făcut. Nu din orgoliu, nu la nervi. Faptul că i-am propus retoric să demisioneze a fost pentru a insinua simetria situației politice. Eu eram președinte al Senatului în numele USL. El a fost propus prim-ministru tot în numele USL. Dacă nemaiexistând USL eu trebuia să demisionez de la Senat, logic ar fi fost ca și el să demisioneze din funcția de prim-ministru', a declarat Antonescu.

Președintele PNL s-a întâlnit, miercuri, la Bacău cu liderii liberali din județele Moldovei, în cadrul Conferinței Regionale a PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ