Audieri - Gabriela Szabo: Una dintre priorităţi este dezvoltarea sportului de masă

| 04 mar, 2014

Fosta atletă Gabriela Szabo, propusă ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat marţi că una dintre priorităţile sale este dezvoltarea sportului de masă, în paralel cu cel de mare performanţă.

"Sunt foarte multe lucruri de făcut în sportul românesc, nu numai promovarea sportului de masă printr-o bază largă de selecţie, dar sper şi îmi doresc foarte tare ca toate instituţiile sportive din România să pună umărul şi să mergem spre victorie. Nu mai avem timp de stat pe margine, pentru că nu se face primăvară cu o singură floare, adică cu un rezultat pe ici, pe colo. Avem nevoie de rezultate, că până la urmă performanţa aduce în tribune spectatorii, atrage sponsorii, până la urmă performanţa promovează. Deci, avem nevoie de excelenţă în sport", a spus Szabo. 

Gabriela Szabo a adăugat că o altă prioritate a sa o constituie maximizarea şanselor la viitoarele competiţii sportive majore, în special la jocurile olimpice. "Obiectivele mele vor fi, mai degrabă pe termen lung, de construcţie. Trebuie să revigorăm sportul, să-i facem pe români să trăiască la maximum când urmăresc o competiţie în care sportivii au şanse la medalii. De aceea voi investi în resursa umană, pentru că aici este secretul - în profesionalismul şi în motivaţia antrenorilor, a conducătorilor de cluburi, a medicilor şi echipelor tehnice", a spus aceasta.

Ea a adăugat că şi-ar dori să asigure continuitatea a ceea ce a fost bun până acum şi să consolideze o strategie pe cel puţin zece ani la acest minister, astfel încât, indiferent cine va fi următorul ministru, să nu simtă nevoia să o schimbe, pentru că doar aşa vor începe să se vadă rezultatele. 

În opinia sa, sportului nu-i lipsesc fondurile, ci performanţa, susţinând că nu mai există motivaţie autentică nici pentru sportivi, nici pentru antrenori. "Performanţele nu pot fi văzute imediat, dar trebuie înţeles că sportul nu este o cheltuială, ci o investiţie pe termen mediu şi lung, aşa cum se întâmplă în Serbia. Dacă noi am înţelege această mentalitate, cred că am fi foarte departe", a mai precizat Gabriela Szabo. 

Cât priveşte bugetul ministerului, ea a spus că acesta nu este foarte mare şi că va încerca să-l împartă tuturor instituţiilor - direcţii judeţene de sport, cluburi, federaţii, comitet olimpic şi sportiv etc. "Bugetul poate părea imens la prima vedere, dar este atât de mic, aşa că trebuie trebuie să facem lobby foarte mare ca sportul să devină o prioritate", a adăugat ea. 

Referitor la premierea sportivilor de performanţă, Szabo a spus că excelenţa trebuie răsplătită întotdeauna, iar ea o va susţine. 

Întrebată de cum i s-a părut contactul cu lumea politică, Gabriela Szabo a spus că a fost surprinsă de numirea ei în această funcţie. "Este o lume preponderent a bărbaţilor, duritate în exprimare şi în felul lor de a fi. I-am apreciat şi pe cei care m-au apreciat, şi pe cei care m-au încurajat. Nu numai de laude avem nevoie. Pentru a face progres este nevoie şi de oameni care să ne critice şi să ne arate că, de fapt, nu suntem pe drumul bun", a subliniat Szabo.

Fosta atletă a explicat că propunerea de a prelua acest portofoliu i-a fost făcută de către premierul Victor Ponta, iar decizia a trebuit să o ia imediat.

 

Comisiile reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Parlament au dat aviz favorabil, marţi, pentru nominalizarea Gabrielei Szabo în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ