Ioana Petrescu: Majorarea accizei la carburanţi nu ar trebui să se resimtă în totalitate în preţuri

| 02 apr, 2014

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, susţine că majorarea accizei la carburanţi nu ar trebui să se resimtă în totalitate în preţuri! Ioana Petrescu a vorbit în direct la România TV cu oamenii de rând despre preţuri şi acciză.

Aceştia au declarat că majorarea accizei îi afectează întrucât muncesc pe benzină, pe motorină. Ioana Petrescu a discutat şi cu vânzătorii din pieţe, iar unii au afirmat că scumpirea benzinei s-ar putea să nu genereze alte creşteri de preţuri. Ministrul a explicat şi cum îi va ajuta pe transportatori deducerea de 4 eurocenţi pe litru. 

„Această posibilă creştere a preţurilor nu va fi atât de mare, că nu se traduce în preţ această creştere din acciză pentru că lor li se returnează aceşti 4 eurocenţi”, a spus Ioana Petrescu. Cât despre reducerea TVA la carne sau fructe, Ioana Petrescu spune că românii trebuie să mai aştepte. Abia după ce Guvernul va avea cifre clare în legătură cu efectul reducerii taxei la pâine va fi aplicată măsura şi la alte alimente.  

„Deocamdată să văd rezultatele pe o perioadă mai lungă la reducerea preţului pâinii. Dacă îmi arată că a scăzut evaziunea şi a crescut colectarea, atunci vom vedea care sunt produsele la care scădem TVA. Neimpozitarea profitului reinvestit şi scăderea CAS cu 5% sunt priorităţi ale Ministerului de Finanţe vor fi primele două lucruri pe care le vom discuta cînd FMI, Comisia şi BEM vor veni", a mai spus Ioana Petrescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ