Norica Nicolai: Pragul de 20% la europarlamentare este ca şi atins. Antonescu nu îşi va da demisia

| 23 mar, 2014

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, duminică, la Bistriţa, că liderul partidului, Crin Antonescu, "nu va avea niciun motiv" să-şi dea demisia după alegerile europarlamentare, întrucât pragul de 20 la sută "este deja atins", iar PNL s-ar putea să fie "marea surpriză a alegerilor".

Europarlamentarul Norica Nicolai a fost întrebată dacă liderul PNL, Crin Antonescu, îşi va da demisia în cazul în care partidul nu va obţine 20 la sută din voturi la alegerile din luna mai, ea răspunzând că nu crede că va fi nevoie, fiindcă "pragul" este deja atins.

"Opinia mea este că preşedintele Crin Antonescu nu va avea niciun motiv să-şi dea demisia, fiindcă pragul de 20 la sută este deja atins. Sunt absolut convinsă de faptul că sondajele (interne - n.r.) nu ne creditează la 20 la sută, dar nu am să mai cred nimic din sondajele făcute în România. Un sondaj extern îmi spune altceva, dar nu îl voi invoca, pentru că este făcut de un alt partid. Despre sondajele româneşti şi despre forma de manipulare publică atât de prezentă în România daţi-mi voie să nu vorbesc, pentru că nu ar fi bine pentru unii din presă mai mult decât ar trebui să spun public", a spus Norica Nicolai, conform Mediafax.

Ea a adăugat că liberalii "sunt într-un reviriment" în foarte multe state europene.

"În momentul de faţă nu cred că pot spune că vom lua mai mult de 25 la sută, dar s-ar putea să fim marea surpriză a acestor alegeri (europarlamentare - n.r.). Nu exclud lucrul acesta fără să vorbesc foarte mult, pentru că e vorba de strategii electorale", a adăugat europarlamentarul PNL.

Întrebată cum va convinge PNL electoratul să participe la acest scrutin la care, de regulă, participarea e scăzută, Nicolai a răspuns: "Noi va trebui să-i convingem pe oameni că Europa rămâne şi va deveni din ce în ce mai importantă. Românii, în momentul de faţă cred într-o proporţie de 55 la sută în Parlamentul European şi de 49 la sută în UE. Iată că oamenii ştiu că Europa e o şansă pentru bunăstarea lor şi asta se vede după ce flux migrator am avut în aceşti ani. O să le explicăm oamenilor că Europa e din ce în ce mai importantă, că poate peste 20-30 de ani o să avem un singur guvern şi guverne regionale, poate că o să avem lideri comuni, dar, deocamdată, avem o Europă a naţiunilor pe care mulţi dintre ei o cunosc şi pe care - trebuie să le spunem foarte clar - e important să o susţinem", a spus europarlamentarul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 12 martie, că în situaţia în care liberalii vor înregistra un scor sub 20 la sută la alegerile europarlamentare îşi va prezenta demisia din funcţie, dar nu înainte de a-i schimba "şi pe alţii".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ