PNL şi-a lansat primii candidaţi la europarlamentare, sub sloganul "EuroCampioni la fapte"

| 22 mar, 2014

PNL și-a prezentat sâmbătă la Brăila primii candidați din lista pentru europarlamentare sub sloganul "EuroCampioni la fapte" într-un eveniment al cărui punct central a fost o cupă a eurocampionilor.

Evenimentul, în cadrul căruia au fost prezentați ca "echipă a eurocampionilor" Adina Vălean, Cristian Bușoi, Renate Weber, Eduard Hellvig și Ramona Mănescu, a început pe ritmuri fotbalistice, cu imnul "Champions League", după care a fost intonat Imnul național "Deșteaptă-te române", relatează Agerpres.

"România nu este un copil sărac la masa Europei. România seamănă poate cu un copil de origine modestă dat la o școală înaltă. Dar este un copil frumos, este un copil inteligent, este un copil care vrea să învețe, este un copil care vrea să reușească. (...) Românii au un cuvânt mult mai puternic de spus în Europa despre ei și despre Europa căreia îi aparțin. Vrem o Europă mai dinamică din punct de vedere economic și mai puțin birocratică, o Europă în care poveștile dulcegi ale socialismului nu mai merg și în care formulele populiste au dus, iată, la ridicarea unui val extremist și antieuropean în țări care sunt leagănul și modelul democrației ca Franța și ca Marea Britanie. Vrem o Europă mai coerentă în politica sa externă, mai înțelegătoare cu diversitatea și cu diferența. Vrem o Europă unită, vrem o Europă cu acțiuni și cu politici coerente, dar vrem o Europă în care indivizii, ca și națiunile, să-și păstreze dreptul la diferență", a subliniat Antonescu.

La finalul discursului, liderul PNL i-a înmânat "cupa eurocampionilor" Ramonei Mănescu, având ca fundal, din nou, imnul "Champions League" și confetti albastre și galbene.

"Aș vrea ca acest simbol al competiției, al victoriei și al onoarei să-l înmânez astăzi celor care ne-au reprezentat până acum în Parlamentul European, dar să-l înmânez nu numai ca mulțumire, ci și ca îndemn pentru victorie în următoarea competiție. Victorie!", a afirmat Antonescu.

De-o parte și de-a alta a afișului din Sala Polivalentă "Danubius" din Brăila cu primii candidați ai liberalilor la europarlamentare au fost afișate alte două mashuri, care conțineau și simbolul cupei, cu mesajele "Unitatea aduce victoria", cu imaginea liderului PNL, Crin Antonescu, și "Competența câștigă lupta", cu cea a prim-vicepreședintelui liberalilor, Klaus Iohannis.

Cei care au luat cuvântul la eveniment au vorbit de pe o mică scenă, pe care a fost postată pe un stativ cupa campionilor, un trofeu auriu de circa trei kilograme.


La acest eveniment, care s-a încheiat cu imnul PNL, au asistat aproximativ 3.000 de liberali din județele Brăila, Constanța, Tulcea, Vrancea, Buzău și Galați. Eurodeputata Norica Nicolai, care deschide lista PNL la europarlamentare, nu a fost prezentă la acest eveniment.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ