Way to go PNL – conceptul de unitate pe fața celui care a rupt USL

| 24 mar, 2014

După ce vreme de mai multe săpătămâni s-au chinuit să își finalizeze lista de candidați pentru Parlamentul European, liberalii și-au lansat în sfârșit ”la apă” garnitura electorală cu care se vor prezenta în fața alegătorilor pe 25 mai.

 

Evenimentul, care a avut loc sâmbăta aceasta, la Brăila, în Sala Polivalentă din localitate, a ieșit în evidență în primul rând printr-un festivism mai mult decât deșănțat. În prezența a 3.000 de membrii ai organizațiilor liberale din sudul țării, ceremonia a debutat pe acordurile imnului Ligii Campionilor, prezentarea eurocandidaților PNL împrumutând mai multe elemente din ceremoniile organizate de UEFA la finala competiției.

Nici chiar utilizarea unei ”Cupe a campionilor” aurii în loc de pupitru pentru vorbitorii care au urcat pe scena Sălii Polivalente din Brăila nu a reușit însă să egaleze în ridicol unele dintre materialele de promovare ale evenimentului. Astfel, printre bannerele și afișele prezente în sală se găseau și o serie de materiale pe care stătea scris cu litere de-o șchioapă mesajul „Unitatea aduce victoria!”, alături de fotografia lui Crin Antonescu.

Or, a alătura un asemenea mesaj de imaginea liderului care se face responsabil de ruperea USL este cel puțin o ironie amară. Ca artizan al disoluției celui mai de succes proiect politic din anii ’90 încoace, Crin Antonescu a demonstrat cât se poate de clar că a înțeles exact contrariul mesajului pe care membrii săi de partid l-au afișat la evenimentul din Brăila.

Timp de aproape un an de zile, președintele PNL a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a rupe unitatea USL și a submina astfel șansele Uniunii de a obține victoria totală împotriva regimului Băsescu. Ba mai mult, odată ieșit din USL, Crin Antonescu a abandonat complet acest angajament fundamental pe care l-a asumat în fața electoratului Uniunii, întrocând armele împotriva foștilor aliați și decretând că Traian Băsescu nu mai este dușmanul PNL.

În mod firesc, redimensionarea din temelii a poziționării PNL pe scena politică nu le-a căzut bine tuturor liberalilor și, ca urmare, au apărut numeroase voci în interiorul formațiunii liberale care i-au cerut socoteală lui Crin Antonescu. Nici în această situație liderul liberal nu a acționat de o manieră coezivă.

Toți cei care au îndrăznit să îi pună la îndoială calculele strategice meschine, concepute doar în interesul propriei candidaturi la prezidențiale s-au trezit în afara partidului. Este ceea ce s-a întâmplat cu Andrei Chiliman sau Călin Popescu Tăriceanu, doi dintre liberalii de frunte de care formațiunea condusă de Crin Antonescu s-a despărțit în ultima perioadă și a căror plecare a slăbit în mod evident capacitatea PNL-ului de a performa electoral în bătăliile de anul acesta.

Altfel spus, Crin Antonescu a acționat atât în interiorul partidului cât și în exteriorul său de o manieră distructivă, context în care afișele unde este asociat ideii de ”victorie prin unitate” devin de-a dreptul stupide .

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 2014
cantautor
da domnule am inteles...critici pe Antonescu
e dreptul tau
n-am inteles insa,din ce pozitie:de membru,simpatizant PNL sau din cauza de ordin direct la PSD,via Palada-Ghita-Sultanescu...
daca este vorba de cea de-a doua ipoteza,nu avem de-a face cu un ziarist,avem de-a face cu o "sluga" credincioasa..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ