Ecaterina Andronescu poate candida la europarlamentare. Fostul ministru a câştigat procesul cu ANI

| 26 mar, 2014

Ecaterina Andronescu a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce instanţa supremă a dispus, marţi, anularea raportului în care ANI arăta că aceasta a exercitat simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi pe cea de senator.

În iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate arăta că, în urma verificărilor, s-a stabilit că Ecaterina Andronescu a fost în incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcţiile de senator şi rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti. ANI preciza atunci că Andronescu era rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2004 şi senator din 19 decembrie 2008, fiind şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Ecaterina Andronescu a contestat atunci raportul ANI privind incompatibilitatea. În 3 aprilie 2012, Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de anulare a raportului ANI.

Decizia a fost contestată de Andronescu, în iulie 2012, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care marţi a dat o decizie definitivă în acest dosar.

Instanţa supremă a admis recursul Ecaterinei Andronache şi a anular raportul de evaluare al ANI privind incompatibilitatea. Decizia ICCJ este irevocabilă.

Într-un alt dosar, în mai 2012, Ecaterina Andronescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind conflictul de interese.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis atunci cererea Ecaterinei Andronescu şi a dispus anularea deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate, din iunie 2011, potrivit căreia, în timpul mandatului acesteia de ministru al Educaţiei, a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat aproape 40.000 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate a declarat recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care se va judeca la instanţa supremă, în 2 aprilie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 2014
Gigel
Ia ie o genie a boborului
Rector, senator, vice, menestrel de nu stiu cate ori, salarii cumulate de te astupi, fonctii grase pe care ti le da partidu' daca "giugilesti bine barzoiul" vorba lu' Piersic! Munceste 25 de ore pe zi, biata de ea! Nu conteaza ca esti prastie din punct de vedere stiintific, esti plagiatoare dovedita, daca esti fidea nenorocitului de pesede meri oriunde...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ