Udrea: PMP va depune luni listele cu candidaţii la europarlamentare

| 23 mar, 2014

Partidul Mișcarea Populară va depune luni la BEC listele cu candidați la europarlamentare, nu înainte de a le valida și în teritoriu, a declarat deputatul Elena Udrea, la o dezbatere pe tema administrației locale.

"Vom avea o ultimă etapă a definitivării listelor, conform statutului, este vorba de validarea acestora în teritoriu și ea se desfășoară începând de mâine, ultima zi a acestei etape, iar luni vom depune listele la Biroul Electoral Central", a precizat Udrea, conform Agerpres.

Cât privește candidatura Elenei Băsescu, Udrea a spus că aceasta are deja semnăturile necesare pentru a candida ca independent, dar nu și-a exprimat încă intenția de a candida pe listele Mișcării Populare.

"Încă nu și-a exprimat intenția de a veni pe listele Mișcării Populare. Eu cred că o candidatură ca în 2009, pentru că Elena Băsescu a mai candidat independent, așa a ajuns europarlamentar, ar lua și din voturile PMP. Noi suntem un partid care crește, dar ne dorim un scor cu două cifre. Orice procent rupt din procentul MP înseamnă mult pentru noi. Noi sperăm și credem că în 2016 vom fi un partid de 30%. Deocamdată, PMP are un scor de două cifre, peste 10%, știm că mobilizarea la vot este importantă, asta înseamnă că nu dorim să pierdem niciun vot", a subliniat deputata.

Udrea a adăugat că, dacă ar candida pe listele PMP, Elena Băsescu ar fi cap de listă.

"Noi suntem singurul partid care și-a votat lista de candidați, noi avem o regulă pe care am votat-o în partid, avem o regulă conform căreia europarlamentarii în funcție dacă vor să candideze sunt primii pe listă. Deci, dacă Elena Băsescu vine la MP, atunci ea va fi probabil alături de Cristian Preda", a afirmat ea.

Cât privește mitingul organizat de PDL la Cluj-Napoca, Udrea a apreciat că orice protest împotriva Guvernului este binevenit.

"Orice acțiune este binevenită, indiferent cât de mare este acțiunea și câtă lume se mobilizează. E binevenit și protestul de la Cluj și să sperăm că vor mai fi și altele. Noi, cei de la Mișcarea Populară, vom mai face un mare miting la Iași și unul la Cluj. Am avut mitingul de la București împotriva introducerii accizei. Cred că domnul Ponta nu va renunța la acciza la combustibil, la creșterea prețului la combustibil de la 1 aprilie, deci, voi rămâne pe tocuri și în blugi. Noi am spus că suntem partidul celor în blugi, celor care sunt gata de muncă în orice moment. La un moment dat a fost o glumă, dar eu eram hotărâtă să fac exact așa cum am promis. Dacă domnul Ponta renunță să scumpească prețul la benzină și motorină începând cu 1 aprilie, eu am promis că o să umblu în pantofi fără toc", a susținut Elena Udrea.

Ea a menționat că Mișcarea Populară a strâns deja 400.000 de semnături împotriva introducerii accizei. "Noi strângem în continuare semnături împotriva acestei accize, avem aproximativ 400.000 de semnături strânse, pe care le vom depune la Guvern, în speranța că dacă nu protestul nostru, cel de la MP, măcar protestul cetățenilor care au semnat pe aceste liste împotriva accizei îl va determina să renunțe la intenția pe care o are", a declarat Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ