Udrea confirmă ce ştie tot satul – PMP, vehiculul pentru supravieţuirea lui Băsescu

| 23 mar, 2014

Declaraţiile Elenei Udrea cu privire la cuplul politic Emil Boc-Traian Băsescu ascund propriile pretenţii de preamărire politică. Nu mai este niciun secret pentru nimeni admiraţia pe care i-o poartă Traian Băsescu fostei doamne Cocoş.

Conştienţi de valul de antipatie generat de proasta guvernare din perioada 2008-2012, şeful statului împreună cu membrii devotaţi din PDL au pornit la drum cu un nou proiect politic menit să îi asigure supravieţuirea politică a lui Traian Băsescu după anul 2014.

În cadrul unui interviu acordat cotidianului “Evenimentul Zilei”, Elena Udrea a confirmat zilele acestea intenţiile preşedintelui Traian Băsescu de a face politică la nivel înalt şi după expirarea mandatului de preşedinte: „Sinceră să fiu, eu sper să avem un tandem Boc – Băsescu şi sunt convinsă că acesta ar avea mari şanse de victorie“.

În urmă cu câteva săptămâni, Traian Băsescu îşi declara intenţiile de a continua activitatea politică, afirmând fără modestie că ar fi un premier extraordinar de bun: „Aş fi un prim-ministru, cu experienţa pe care o am, foarte bun. Dar nu mă pregătesc pentru asta, asta e ce am acumulat în atâţia ani. M-am uitat şi eu la bugete (…) Aş fi extraordinar de bun ca prim-ministru”, a declarat peşedintele Traian Băsescu într-un interviu pentru TVR.

Declaraţiile Elenei Udrea cu privire la cuplul politic Emil Boc-Traian Băsescu ascund propriile pretenţii de preamărire politică. Nu mai este niciun secret pentru nimeni admiraţia pe care i-o poartă Traian Băsescu fostei doamne Cocoş. De altfel, preşedintele este interesat de sprijinirea carierei Elenei Udrea declarând că ’’va fi un om politic care o să aibă ceva de spus în politica românească’’.


Sugestia făcută de Elena Udrea constituie o jignire gravă adusă la adresa românilor după ce guvernările PDL girate de Traian Băsescu au acţionat doar în interesul clientelei de partid, căpuşând statul şi vulnerabilizând astfel economia. De altfel, nu trebuie uitat că în timpul guvernării PDL, cabinetul condus de Emil Boc a luat măsuri iraţionale de austeritate ce au dus în cele din urmă la sărăcirea românilor.

Din momentul în care PMP a fost creat, Traian Băsescu nu a făcut decât să susţină acţiunile acestei formaţiuni politice. Majoritatea conflictelor politice generate de Traian Băsescu în ultimele luni au avut drept scop crearea unui culoar electoral PMP-ului. Cel mai recent exemplu îl constituie campania populistă pe tema introducerii noii accize la combustibili, şeful statului fiind cel care a jucat rolul unui actor de opoziţie veritabil.

Partidul Mişcarea Populară este o formaţiune politică reeşapată ce nu vine cu nimic nou şi este sortită din start eşecului din moment ce vine în faţă cu aceleaşi practici din perioada guvernării PDL. Totodată, Traian Băsescu scoate la înaintare, prin intermediul noului partid, aceiaşi oameni pe care i-a promovat în PDL şi care în perioada 2008-2012 şi-au arătat ’’bunele intenţii’’ la adresa românilor prin măsurile draconice de austeritate care nu au atinsă însă şi clientela PDL.

Singura miză reală a înfiinţării PMP a fost oferirea unui vehicul politic prin care Traian Băsescu să aibă un rol în viaţa politică din România şi după terminarea mandatului. Până când mandatul preşedintelui va înceta, cei din PMP au o singură misiune – să îndeplinească întocmai ordinele pe care le dă Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 2014
cantautor
si daca Basescu va avea un vehicol politic,care-i problema?
va e teama?
pai aveti in spate 7,5 milioane de cetateni..
sau ,s-or mai fi razgandit?
ei,aici s-ar putea ivi ceva probleme
23 mar, 2014
Gica (George) Rotschild
PMP
PMP este un partid "de florile marului" si care va functiona tot "de florile marului". Toata iarna au umblat "cu verzi si uscate", acum urmeaza sa umble, cum am spus, "de florile marului". La vara "vor freca menta", iar la toamna "vor taia frunze la caini"... Bibliografie: "Praslea cel voinic si merele de aur", manual Apple. Concluzie: Ce iei pe mere, dai pe pere...
Pe vremea lui Boc toate sectoarele erau politizate si nu se obtinea vreo functie fara PLIC !!! Blejnar, Codrut Marta si familia, Nemes si familia s.a.m.d. (nu cred ca mai trebuie reluat ce a aparut in mass-media ani de zile) va sugereaza ceva ? Base a facut 66 de retrocedari ilegale INTR-O ZI, catre Nicolas Jordan, cel caruia ii mai facuse o retrocedare ilegala pe numele anterior. Mai degraba sa ne spuna cum au disparut: Erbasu, sotul consilierei Anghelescu, Paunescu, Nicolaescu, Surdu, Lucian, Hossu s.a.m.d. Sau ceva despre traficul de armament care nu aduce nimic la buget. Dar cei 500.000 de evrei adusi in tara dupa Revolutie (care vor capata si retrocedari) si cele 3-4 milioane de romani facute sa plece in afara ? Chiar m-am plictisit sa mai scriu. Daca mai doriti va indic surse precise. Peste toate deranjeaza ca un asa-zis presedinte (de fapt, un functionar, daca Rus activa LEGAL cvorumul de la Referendum, cu datele dosite in sertar de la I.Statistica) creeaza un partid politic (desi nu a fost echidistant politic niciodata) si se implica politic in vazul tuturor fraierilor din tara. Si sunt destui...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ