Noul proiect politic al lui Crin Antonescu – să nu se refacă USL

| 23 mar, 2014

Al doilea pas pe care Antonescu îl face pentru a-l oglindi pe Băsescu este definirea PSD drept „inamicul numărul unu”, după ce timp de trei ani nu știa cum să se lingușească mai bine pentru a obține funcții importante în administrația centrală și locală. Schimbarea la 180 de grade a atitudinii liderului PNL vine după ce acesta a extras în mod brutal miniștrii liberali din Guvern și a generat astfel ruperea USL.

Încet-încet, Crin Antonescu își dă arama pe față, apelând din ce în ce mai des la un discurs împins la extrem, foarte similar cu cel folosit de Traian Băsescu. După ce timp de trei ani a luptat la nivel declarativ cu Președintele și a profitat de beneficiile oferite de apartenența la Uniunea Social Liberală, Antonescu a decis acum să adopte o nouă strategie: să devină al doilea Traian Băsescu.

Primul pas în această direcție este preluarea în oglindă a mesajelor președintelui. În timp ce Băsescu șochează comunitatea internațională vorbind despre un nou posibil Război Mondial generat de situația tensionată din Ucraina, Crin Antonescu vine la scurt timp și declară că „ar fi mai probabilă refacerea URSS decât a USL”. Astfel de vorbe aruncate în mod iresponsabil în spațiul public demonstrează cât de puțin contează ideea de seriozitate pentru unii politicieni români.

Al doilea pas pe care Antonescu îl face pentru a-l oglindi pe Băsescu este definirea PSD drept „inamicul numărul unu”, după ce timp de trei ani nu știa cum să se lingușească mai bine pentru a obține funcții importante în administrația centrală și locală. Schimbarea la 180 de grade a atitudinii liderului PNL vine după ce acesta a extras în mod brutal miniștrii liberali din Guvern și a generat astfel ruperea USL, demonstrând astfel că întâlnirile sale cu Băsescu nu au fost simple coincidențe, ci etape ale unui plan bine pus la punct în vederea alegerilor prezidențiale.

Din păcate, proiectul Crin Antonescu – „România bunului-simț”, promovat atât de intens în 2009, a devenit astăzi o simplă amintire. Limbajul de mahala pe care Antonescu îl folosește astăzi are ca scop principal apropierea electoratului băsist și a structurilor de propagandă portocalie, iar lipsa de respect elementar pe care o manifestă președintele PNL față de vechii aliați este o nouă dovadă a firii schimbătoare și a duplicității de care acesta este în stare. Să ne amintim doar de momentul 2012, când Antonescu a promis că-și va da demisia dacă Băsescu nu va fi demis. Acest lucru, evident, nu s-a întâmplat.

În acest moment, se pare că pentru Antonescu principalul proiect este să blocheze refacerea USL, să blocheze funcționarea democratică a Partidului Național Liberal și să se apropie cât mai mult de PDL-ul care a tăiat pensiile și salariile românilor și de regimul Băsescu, cel care a furat România de oportunități reale de dezvoltare în ultimii 9 ani.

Ce fel de lider se dezice atât de ușor de alianța care a câștigat 70% din mandatele parlamentare în 2012, care a guvernat România timp de doi ani? Foarte simplu – tipul de lider reprezentat de Crin Antonescu și Traian Băsescu. Este un moment extrem de trist atunci când românii realizează că omul care le-a cerut votul spune acum despre refacerea USL că ar fi „un miracol jenant”.

Cât timp pentru Antonescu singurul defect al președintelui este că „nu se poate abține să facă politică mică”, atunci o Românie condusă de șeful PNL ar fi, pur și simplu, o Românie condusă în continuare de Traian Băsescu. Asemănările dintre cei doi, vizibile mai ales în ultima vreme, sunt uluitoare.

Ba mai mult – o concluzie absolut incredibilă pentru unii este că mai degrabă dă Băsescu dovadă de coloană vertebrală, refuzând să colaboreze cu PDL-ul lui Vasile Blaga, decât dă dovadă Antonescu de independență și consecvență. Un citat din interviul dat de Antonescu pentru Andreea Pora, pe care o simpatizează ca „profesionist”, este de o relevanță maximă:

“PDL și PMP, după cum ați remarcat, de când am venit la putere pentru mine nu au mai reprezentat ținte, deoarece sunt în opoziție și cred că rostul celor de la putere nu e să critice opoziția. Dacă există lucruri pe care trebuie și putem să le facem împreună, astea vin natural și sper să le facem împreună”, a spus recent Antonescu.

Este clar pentru toți românii ce urmează: o alianță Antonescu – Blaga – Udrea (PNL-PDL-PMP), care se va supune în fața lui Traian Băsescu. Un scenariu horror!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
xolv
DA
In opinia prealuminatului autor, coagularea fortelor de dreapta este "horror". NU, "horror" ar fi ca Romania sa fie condusa de bolsevicii falimentari mult timp de-acum incolo.
24 mar, 2014
SAG
Bashescu II
Cele mai mari sanse de a deveni presedinte le va avea Tariceanu. Asta se va vedea in perioada urmatoare dar mai ales dupa 25 mai.
Antonescu si-a dat arama pe fata. A devenit un Bashescu II si in mod normal acum el este impotriva celor 7,4 milioane care l-au demis pe Bashescu. Chiar daca este campanie electorala, discursul lui evidentiaza un caracter dubios, in discordanta cu modelul pe care Romania il vrea dupa Bashescu I.
Dar, cine doreste un Basescu II il va vota pe Antonescu zis si Adormescu sau Abramburescu…..
24 mar, 2014
goPontaNemaPresident
ii dorim succes...
daca nu acum ,cu el,cu alt liberal la conducere,pana in 2016..
noua ne plac scenariile horror..
23 mar, 2014
JIJI
USL -dorit si acum hulit
ANTONESCU un character instabil, care si-a dorit USL, dar treacu si-a varat coada si acum uraste ceea ce el a construit. Este de rasu plansu un asemenea character care este fara demnitate si va duce la desfintarea PNL, dupa europarl. si va fi halit de udeerea cu basssu la miscarea maimutoilor
24 mar, 2014
Cataleya
Noul proiect
Surpriza mare pentru Crin va fi dupa alegerile parlamentare europene,momentul in care va fi destituit de la conducerea PNL sau formarea noului PNL.In ambele cazuri perdantul va fi doar el.
24 mar, 2014
SAG
sub 15%
Pai, Antonescu a anuntat azi ca are deja 1,2 milioane de semnaturi ceea ce asigura pt. PNL un procent de 25%....
Eu nu cred ca va trece de 15% procent pe care la avut mereu, iar din 2012 a ajuns la 20-22% datorita intelegerilor din USL. In mai se va vedea realitatea....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ