Ponta: Băsescu seamănă foarte tare cu Ianukovici

| 24 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Antena 3, că președintele Traian Băsescu "seamănă foarte tare" cu fostul președintele al Ucrainei, Viktor Ianukovici, deoarece amândoi au stat mult la putere și au pierdut simțul realității.

"Cred că cel mai important lucru, în 2014, pentru toți românii, apropo și de alegeri prezidențiale, va fi următorul mesaj: 'În România, nu o să se întâmple ca în Ucraina, un haos', deși, ca să vă spun foarte direct și nu vreau să o ia cineva ca pe un atac, eu cred că seamănă foarte tare domnul Băsescu cu Ianukovici, foarte tare seamănă: oameni care au stat mult la putere, care au pierdut simțul realității, care nu mai vor să plece de la putere, care sunt în stare chiar de orice, aproape de orice, că pierd puterea. Dar mesajul pentru România este 'la noi nu o să fie haos, la noi nu o să vedeți oameni care se bat în stradă cu poliția, care împușcă, la noi nu o să vedeți părți din țară care încep să o ia în toate părțile'. De asta a fost, dacă vreți, și mesajul rațional, dar în același timp foarte ferm, apropo de extremiștii maghiari, care își plimbau prin România, pe aici, tot felul de idei apropo de campania lor. Deci eu cred că mesajul anului 2014, pentru români, este următorul: 'nu va fi haos în România' (...) România nu poate fi o țară instabilă, că numai noi am mai rămas mari și stabili în zonă, ca să o spun foarte direct", a spus Victor Ponta.

Pe de altă parte, Victor Ponta a declarat că partenerii americani și europeni ai României au apreciat turneul diplomatic pe care l-a întreprins recent în Grecia, Georgia și Albania, mesajul primit de la partenerii externi, inclusiv de Traian Băsescu fiind un apel le stabilitate, de aceea președintele "s-a răzgândit în 24 de ore și a investit noul guvern".

"(...) Este un moment istoric, în care Romania poate, într-adevăr, să nu mai fie codașul, elevul-problemă, ci poate fi elevul care a reușit niște lucruri importante și de la care învață ceilalți. Ăsta a fost sensul turneului și vreau să vă spun că și partenerii americani și cei europeni au fost extrem de interesați: 'ce ați vorbit, ce se întâmplă, ce se zice la Tbilisi, cum e la Chișinău, la Tirana', pentru că deja regiunea a redevenit importantă; fusese uitată de foarte mulți. Turcia are propria bătălie politică internă extrem de dură și atunci, ca să vă spun foarte direct, mesajul pe care l-am primit și eu, l-a primit și președintele Băsescu, că de asta s-a răzgândit în 24 de ore și a investit noul guvern, a fost: 'sunteți o țară serioasă și stabilă, terminați cu prostiile interne și, dimpotrivă, exportați stabilitate și seriozitate, arătați-le celorlalți că e bine să fie în UE și în NATO, nu că uite, (...) voi sunteți în UE și în NATO și vă certați pe plan intern — tradus așa, mai în limbaj mai puțin diplomatic (...) Da, l-a primit și președintele mesajul și dincolo de declarațiile de la ... de cucul de la 18,30, ați văzut că a investit și noul guvern, a promulgat și legi importante pentru energie. Cred că a simțit mesajul, chiar dacă nu îi face plăcere", a spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ