Băsescu: România este una din ţările care deţine tehnologia de fabricare a combustibilului nuclear

| 24 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la plecarea la Summit-ul Securităţii Nucleare de la Haga (Regatul Ţărilor de Jos), că România este una dintre cele 32 de ţări ale lumii care deţine tehnologia întregului proces de fabricare a combustibilului nuclear.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, inaintea plecarii la Summitul Securitatii Nucleare de la Haga, ca va profita de ocazie pentru a-i informa pe sefii de stat prezenti la eveniment cu privire la situatia din regiune si la nevoia de repozitionare a resurselor militare ale NATO ca urmare a activitatii fortelor ruse in contextul crizeii din Ucraina.

Şeful Statului a precizat că România este una dintre cele 32 de ţări ale lumii care deţine tehnologia întregului proces de fabricare a combustibilului nuclear. Din acest punct de vedere România este o ţară extrem de importantă în ceea ce priveşte modul de gestionare a combustibilului.

"Obiectivele principale ale summit-ului sunt legate de reducerea ameninţării terorismului nuclear şi prevenirea achiziţionării de materiale nucleare de către terorişti sau organizaţii neautorizate", a susţinut preşedintele Băsescu.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ