Ponta: Băsescu a validat Guvernul după semnale externe prin care s-a spus: "Terminaţi cu prostiile!"

| 23 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a acceptat să valideze noul Guvern şi să promulge Legea certificatelor verzi în energie deoarece a primit semnale externe prin care autorităţilor de la Bucureşti li s-a recomandat să prezinte stabilitate şi seriozitate şi să termine "cu prostiile interne".

Mesajul pe care l-am primit şi eu l-a primit şi preşedintele Băsescu, că de aia s-a răzgândit în 24 de ore şi a investit noul guvern, a fost: domn’e, sunteţi o ţară serioasă şi stabilă, terminaţi cu prostiile interne şi, dimpotrivă, exportaţi stabilitate şi seriozitate, arătaţi celorlaţi că e bine să fie în UE şi în NATO, nu că, uite, fac ca voi, sunteţi în UE şi în NATO şi vă certaţi pe plan intern – mai tradus, aşa, în limbaj mai puţin diplomatic. Cred că a simţit mesajul, chiar dacă nu-i face plăcere", a spus Ponta la Antena 3.

El a afirmat totodată că partenerii europeni şi cei americani au fost extrem de interesaţi de turneul pe care l-a efectuat recent în Georgia, Albania şi Republica Moldova.

În urmă cu două săptămâni, premierul afirma că acceptarea de către preşedintele Traian Băsescu a noului Guvern a fost influenţată şi de semnale internaţionale, nu publice, prin care s-a transmis că, într-o ţară democratică, acel Cabinet care a fost votat în Parlament trebuie lăsat să funcţioneze.

El a explicat astfel motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu a decis să aprobe învestirea noului Guvern, după ce în aceeaşi zi aprobase doar demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de vicepremier pentru a facilita strict numirea acestuia ca ministru de Interne, refuzând în continuare validarea noului Cabinet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ