Ponta: Am întors de fiecare dată obrazul la extremism şi a fost văzut ca un semn de slăbiciune

| 23 mar, 2014

România va continua să interzică intrarea pe teritoriul ţării a acelor persoane care nu respectă legile, autorităţile fiind conştiente că întoarcerea de fiecare dată a obrazului a fost interpretată ca un semn de slăbiciune, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a precizat, la Antena 3, că strategia României va fi aceea a unei atitudini ferme în cazul probemelor grave şi de sprijin a celor moderaţi.

Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, unul fiind Szavay Istvan, au interdicţie de a intra în România timp de un an, a anunţat luni seară purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Cei patru sunt Tyirityán Zsolt - membru al organizaţiei "Oastea Haiducilor", Zagyva Gyorgy Gyula - membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan - membru Jobbik şi Mikola Bela - membru al organizaţiei "Noua Gardă Ungară", faţă de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, în vederea declarării acestuia ca indezirabil,a precizat Dajbog.

Interdicţia dată celor patru a fost dispusă "cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României", a mai spus Dajbog.

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, în 13 martie, un mesaj politicienilor maghiari care se anunţă în număr mare în România în următoarele zile, că "oricine poate fi cu uşurinţă expulzat în plin sejur de pe teritoriul României, dacă nu respectă legile şi Constituţia".

Şeful statului i-a avertizat pe politicienii maghiari "să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei României".

În 10 martie, aproximativ 4.000 de persoane au participat la comemorarea secuilor ucişi în 1854, organizată la Târgu Mureş, CNS cerând autonomia Ţinutului Secuiesc, dar şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii. Participanţii au ascultat discursuri timp de aproximativ trei ore şi jumătate, în faţa Monumentului Secuilor Martiri, după care preşedintele CNS i-a îndemnat pe manifestanţi să se deplaseze pe trotuar spre centrul oraşului. Participanţii au pornit în marş strigând "Hungaria", "Să piară Trianonul" şi "Autonomia".

În timpul manifestaţiei, mai multe persoane îmbrăcate în tricouri cu însemnele organizaţiei "64 de Comitate" (HVIM), veniţi din Ungaria, s-au certat şi îmbrâncit cu jandarmii, la un moment dat aruncându-se cu petarde.

Străinii care prezintă un pericol pentru ordinea publică din România pot fi opriţi de autorităţile de frontieră să intre pe teritoriul ţării, se arată în OUG 194/2002, care reglementează regimul străinilor în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ