Ponta: Scorul asumat de PSD la alegerile europarlamentare este de 35%

| 23 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică la Antena 3, că scorul asumat de PSD la alegerile europarlamentare este de 35%.

"Scorul asumat de alianța noastră este de 35%, sigur că o să mă bucur pentru orice plus, dar noi nu am luat niciodată un scor atât de mare. Eu nu cred că PPE a făcut foarte mult bine României. PSD nu merge în PPE. UDMR a fost mereu în PPE, PDL a trecut peste noapte, de ce ar trece și PNL. PNL e un partid respectat în Alianța Liberalilor, liderii lor au apărat România, de ce să se duci a 7-a roată în PPE.

La Consiliul European, prim-ministru al Luxemburgului a venit la mine și a spus să spui ceva când mergi acasă: cel mai bun politician din Europa de Est cu care am lucrat a fost Adrian Năstase. Cred că domnul Tăriceanu este un partener legitim, ideea dacă PNL are și alți lideri care reprezintă ideea de liberali. Cred că dacă va lua sub 20% la europarlamentare, Antonescu va demisiona. Eu nu îmi doresc asta, pentru că asta ar însemna că au crescut partidele lui Băsescu. Dacă se va întâmpla asta, înseamnă cu ruptura USL va însemna creșterea lui Băsescu. Cred că aia a fost o greșeală, se va dovedi pe 25 mai dacă a fost o greșeală ruperea USL sau a avut dreptate Crin. În bătălia din noiembrie, certitudinea că nu va câștiga un om al lui Băsescu, este ca USL să se refacă. Și atunci sigur nu va câștiga un om al lui Băsescu.

Eu zic că sunt 51% șanse să avem un candidat la prezidențiale, fie că se numește Călin Popescu Tăriceanu sau Sorin Oprescu, care să nu fie un președinte arbitru, cum am sperat că va fi și Antonescu. 51% eu cred că putem avea un candidat și lista e tot mai redusă: domnul Isărescu sigur va vrea un nou mandat la BNR, lista se tot reduce. Cred că ați remarcat că după ce au ieșit liberalii...ideea ca toți din funcțiile importante să fie de la PSD nu cred că este bună, de aceea am vrut ca al doilea om în stat să nu fie de la PSD. Cred că după războiul de după zece ani, să urmeze o pace de zece ani", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ