Ponta: Comasarea TVR cu Radioul public, posibilă abia peste un an

| 24 mar, 2014

Premierul Victor Ponta consideră că o eventuală comasare a Televiziunii și Radioului publice va fi posibilă în cel mai "optimist caz" abia peste un an, dacă TVR va reuși în acest interval de timp să ajungă "pe linia de plutire".

"Există o asemenea strategie (de comasare a SRTV cu SRR — n.r.), dar nu se poate aplica imediat, pentru că ar însemna, practic, să bagi și Radioul în faliment. TVR are 800 milioane datorii, Radioul e pe profit, un profit mic, dar este pe plus, și nu pe minus. Dacă adaugi la ceva ce are un profit, cred că vreo 10 milioane, ceva ce are o datorie de 800 milioane, rezultatul este clar. În urma unui proces care trebuie să dureze cam un an, în care TVR să revină cumva la o situație financiară normală, atunci da, așa cum s-a întâmplat în majoritatea covârșitoare a țărilor europene, Televiziunea și Radioul trebuie să formeze o singură societatea națională, dar nu mai devreme de un an de zile", a declarat premierul luni, la Palatul Parlamentului, după întrevederea avută cu reprezentanții partidelor din arcul de guvernare, notează Agerpres.

Ponta a spus că a purtat în acest sens discuții cu președinții directori generali ai celor două instituții, însă un proiect care să vizeze efectiv comasarea SRTV și SRR va fi elaborat abia peste un an.

"Am avut o discuție și cu domnul Stelian Tănase și cu domnul Ovidiu Miculescu, am discutat și cu alți oameni care știu ce se întâmplă în Europa, dar mai devreme de un an, până când TVR nu ajunge și el ca și Radioul pe linia de plutire... Peste un an, cei care vor fi la conducere vor prezenta atunci Parlamentului un proiect în acest sens", a afirmat Ponta.

Tag-uri: tvr, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ