Victor Ponta spune nu politizării în acordul pentru salvarea TVR

| 26 mar, 2014

Pentru salvarea TVR este necesară o soluție care să cuprindă mai multe paliere, printre care se numără modificarea Legii de funcționare a Televiziunii Române.

În contextul problemelor de la Televiziunea Română, premierul Victor Ponta a dat dovadă de fair–play politic în legătură cu acordul pentru salvarea TVR, întrucât acesta și-a manifestat susținerea pentru Stelian Tănase, care, în prezent, este director general interminar la TVR, prin continuarea proiectului început la șefia Televiziunii Române, chiar dacă Tănase este propunerea PNL.

În urma celor două întâlniri pe care Stelian Tănase le-a avut cu prim–ministrul pe tema situației dificile din TVR, acesta a primit garanții de sprijin din partea Guvernului, în aceeași măsură în care a primit și în data de 20 decembrie 2013, când a fost numit director general interimar al Televiziunii Române de Parlament.

Fostul Consiliu de Administrație al TVR, care era condus de Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie 2013 în Parlament, imediat ce a fost respins raportul de activitate al SRTv pe anul 2012.

Situația de la Televiziunea Română este una gravă. Instituția a acumulat datorii istorice în valoare de 150 de milioane de euro, care sunt un efect negativ al erorilor manageriale din partea directorilor care s-au succedat în trecut, dar și din cauza unor acte normative care au privat televiziunea de resurse importante.

Pentru salvarea TVR este necesară o soluție care să cuprindă mai multe paliere, printre care se numără modificarea Legii de funcționare a Televiziunii Române. Această măsură este cea mai importantă deoarece legea 41/1994 a fost gândită în urmă cu 40 de ani și nu se mai poate funcționa în continuare pe baza acesteia. De asemenea, trebuie abordată și indexarea taxei radio-TV până la 8,5 lei pe lună sau posibilitatea intrării în insolvență.

Astfel, în urma întrevederii de marți cu Victor Ponta, Stelian Tănase a propus salvarea TVR din colaps printr-un proces de restructurare și reoganizare. Organigrama instituției trebuie să fie modificată astfel încât să devină un organism competitiv, mergând pe adoptarea modelului BBC, asemenea tuturor structurilor care se aplică în Europa.

Există deja un proiect al unei ordonanțe de Urgență la Guvern în scopul modificării actualei legi de funcționare a TVR, pentru ca televiziunea să poată intra în insolvență. Mai mult, se caută alternative pentru taxa radio-TV, în contextul în care aceasta în România este mai puțin de 11 euro, în timp ce în Muntenegru este de 26 de euro, în Polonia – 50 de euro, iar în Grecia peste 360 de euro. Valoarea taxei din România a rămas nemodificată din 2003, an în care s-a diminuat chiar cu 0,5 lei pentru persoanele fizice.

Drept urmare, sprijinul Guvernului pentru salvarea Televiziunii Române de la colaps este unul necesar și se axează pe un set de măsuri care să permită relansarea și restructurarea TVR și înlăturarea oricărei decizii ce vine în împiedicarea reformei instituției. Faptul că Victor Ponta îl sprijină în continuare pe Stelian Tănase demonstrează că nu se pune problema politizării instituției, iar în prim-plan este interesul și nevoia românilor de informare și nu sfera politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
goPonta4President
ce mai scrie autoarea:
"Deunăzi, scenariul întors pe toate fețele, în special de lăutarii de casă ai preşedintelui, ca şi cum ei nu anticipau mutarea, s-a adeverit. EBa va ocupa poziţia a doua, în spatele lui domn profesor Cristi Preda, exact ca în băncile PE. De la venirea Elenei Udrea în partid, mezina se bucură de un lobby susţinut, dilema legată de candidatura să fiind pe buzele tuturor liderilor PMP. Cel mai probabil în şedinţa viitoare a Colegiului Naţional chestiunea va fi tranşată, simultan cu o demisie lacrimogenă a eurodeputatului din PDL.

Paradoxal, în spatele politicianului devenit celebru pentru bâlbe şi gafe se vor afla Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Teodor Baconschi, fost ministru de Externe. Uite aşa se explică că unele citate sunt mai actuale ca oricând. Napoleon Bonaparte: “În politică, prostia nu e un handicap.”

dupa cum se vede ,nici in ziaristica...
la voi este chiar de lauda...
26 mar, 2014
cantautor
Tanase a fost pus politic...
Consiliul de Administratie este numit politic..
Concluzia:
TVR este politizata la nivel de decizie
Restul,e gargara ieftina...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ