Sebastian Bodu va candida la alegerile europarlamentare din partea PNȚCD

| 23 mar, 2014

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunţă că, după 20 de ani, revine în PNŢCD şi va candida din partea acestui partid la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai.

"Accept astăzi invitaţia PNŢCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, după mai bine de 20 de ani”, anunţă Sebastian Bodu într-o declaraţie de presă postată şi pe pagina personală de Facebook.


El spune că, deşi a strâns mai mult de 100.000 de semnături, un eventual mandat obţinut de el ca independent nu ar fi un proiect politic. "Ar fi doar un job pe care l-aş face în mod onorabil, ca şi până acum, aş putea doar să reprezint în mod onest alegătorii mei. Atât. Alături de un partid politic pot face însă mult mai mult. Mă pot implica în politica internă, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu iniţiative care să schimbe ceva în România, în mod direct şi nu doar prin intermediul Bruxelles-ului", explică Bodu.

Sebastian Bodu menţionează că va alege să meargă ”pe un drum nou, altul decât cel pe care merg toate celelalte partide politice”, deoarece a simţit că românii vor altceva: ”Marea lor majoritate s-au săturat de politicieni care astăzi se înjură, se dispreţuiesc şi se urăsc iar mâine se aliază fără nici cea mai mică remuşcare, doar pentru ca poimâine să se întoarcă la înjurături, ură şi dispreţ”.

”De aceea prezenţa la urne a ajuns la cote alarmant de scăzute fără ca actuala clasă politică să fie deranjată câtuşi de puţin întrucât absenteismul nu este o ameninţare. Întotdeauna vor exista găleţi, adidaşi şi pungi cu făină care să cumpere voturi”, continuă Bodu.

El susţine că românii vor să fie reprezentaţi de oameni care au avut rezultate în cariera lor profesională, fie în mediul privat, fie în administraţia publică, dar şi oameni care nu s-au compromis, oameni care şi-au păstrat coloana vertebrală.

”O astfel de politică vrem astăzi să o punem în practică, o politică, o viziune care să combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNŢCD prin parteneriatul cu Iniţiativa România Liberală şi, acum, prin implicarea mea şi a altora care pot pune umărul la relansarea unui partid încărcat de istorie şi tradiţie, un partid ce merită să trăiască. PNŢCD a rămas pe fundaţia lui Corneliu Coposu. Pe această fundaţie şi pe doctrina populară se poate construi un proiect colectiv care sa atragă în jurul lui oameni noi, oameni necompromişi, oameni cu cariere solide, oameni care vor iniţiative în care să creadă, oameni cu responsabilitate şi curaj. Îi astept în PNŢCD pe toţi cei care, în orice formă, vor o altfel de politică ce poate exista în România aşa cum există în Germania, în Franţa sau în Marea Britanie. În aceeaşi măsură îi aştept lângă mine pe toţi militanţii partidelor de centru-dreapta nemulţumiţi de conducerea actuală a partidelor din care fac parte, oameni de bună-credinţă care simt ca aleargă pentru o cauză pierdută sau pentru persoane care nu îi reprezintă. Oameni care îşi doresc o carieră politică bazată pe muncă şi pe competenţă, nu pe interese de gaşcă”, mai afirmă Seebastian Bodu.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat l-a invitat în 12 martie pe Sebastian Bodu să candideze pe lista ţărăniştilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ