Care este legătura între scandalul de proporții de la Galatasaray și Mircea Lucescu

| 11 iun, 2014

Formatia Galatasaray Istanbul se afla în centrul unui scandal intern de proporții, antrenorul Roberto Mancini și președintele Unal Aysal fiind la cuțite. Presa turcă anunță că Mircea Lucescu este prima opțiune pentru a prelua gruparea Cim-Bom.

Tensiunea dintre Mancini și Unal Aysal a atins cote maxime în cursul zilei de marți, când cei doi s-au întâlnit pentru a discuta despre noul sezon.

Tehnicianul italian i-a transmis baskanului de la Galata că are nevoie de patru jucători de talie mondială, pentru a putea îndeplini obiectivele fixate de conducere, câștigarea titlului și depășirea fazei grupelor în Champions League.

De cealaltă parte, Unal Aysal i-a reproșat antrenorului declarațiile din ultima perioadă și i-a transmis că nu trebuie să se aștepte la transferuri importante în această vara. Turcii sunt monitorizați de UEFA și, dacă nu își vor vinde vedetele, nu pot realiza transferuri scumpe fără a încălca Regulamentul de fair-play financiar.

Presa de la Istanbul notează că Mancini a fost extrem de supărat, italianul spunându-le apropiaților că nu este dispus să își compromită cariera la Galatasaray.

La rândul sau, președintele Galatei a început deja să analizeze soluțiile pentru înlocuirea lui Roberto Mancini, prima variantă fiind Mircea Lucescu.

Despre sosirea lui "Il Luce" la Istanbul s-a scris mult în Turcia, însa antrenorul roman a negat, de fiecare dată, afirmațiile.



Acum, situația s-a schimbat radical. Violențele din Ucraina nu dau semne că se vor opri, iar conducerea lui Sahtior a luat deja decizia de a muta temporar echipa din Donețk. În plus, jucătorii străini și-au anunțat intențiile de a pleca de la "mineri". În aceste condiții, Lucescu se gândeste tot mai des la rezilierea contractului.

Galatasaray ar fi prima opțiune și pentru "Il Luce", care ar avea la dispoziție o formație cu pretenții. Și chiar dacă nu va avea la dispoziție sume impresionante pentru transferuri, românul și-ar putea aduce la Istanbul câțiva dintre brazilienii de la Sahtior.

Singurul obstacol în calea perfectării acestei mutări este instabilitatea din Turcia, Lucescu temându-se că nu va fi lăsat să construiască o echipă și că i se vor cere rezultate imediat.

Lucrurile se vor limpezi, în această săptămână, când Mancini ar putea fi demis de conducerea fostei campioane a Turciei.

Mircea Lucescu a mai antrenat-o pe Galatasaray în perioada 2000 - 2002, reușind să câștige un titlu, dar și Supercupa Europei.

 

Sursă: ziare.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ