Euro 2020: România are în sfârșit curajul de a se bate cu marile puteri europene

| 28 apr, 2014

După ani în care România a cochetat cu ideea găzduirii unui turneu final de fotbal, țara noastră a făcut pașii necesari în această direcție prin depunerea dosarului de candidatură pentru Campionatul European din 2020.

UEFA a anunțat sâmbătă, pe site-ul oficial, că a primit 19 dosare de candidatură pentru Campionatul European din 2020, printre orașele candidate numărându-se și Bucureștiul. Pe lângă România, s-au mai înscris în competiție orașele și federaţiile naţionale din Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca(Copenhaga), Anglia (Londra), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), Rusia (Sankt Petersburg), Scoţia (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm) și Ţara Galilor (Cardiff).

Țările ce au dorit să găzduiască meciurile din competiția europeană și-au putut depune dosarele de candidatură până vineri. Comitetul Executiv al UEFA va analiza dosarele depuse de cele 19 țări și va selecta 13 orașe care să găzduiască competiția fotbalistică, urmând să facă anunțul oficial în data de 19 septembrie 2014.

Dintre cele 13 orașe selectate, 12 vor găzdui trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi sau din sferturi, în timp ce una dintre țări va organiza semifinalele şi finala. "Suntem extrem de fericiţi că am primit atât de multe candidaturi pentru găzduirea UEFA EURO 2020. Cea de-a 60-a aniversare a turneului va fi una istorică, cu meciuri disputate în atât de multe ţări europene. Vom avea astfel mai mulţi suporteri din mai multe naţiuni, mândri că pot găzdui elita turneului, o oportunitate pentru dezvoltarea fotbalului în ţările respective. Doresc tuturor candidatelor mult noroc în procesul de alegere", a precizat preşedintele UEFA, Michel Platini.

Încă de la din primul moment în care a apărut ideea ca România să intre în competiția pentru găzduirea campionatului European din 2020, premierul Victor Ponta și-a arătat disponibilitatea și și-a oferit întregul sprijin pentru alcătuirea dosarului de candidatură. Astfel, întocmirea documentației a demarat încă din toamna anului 2013, iar ulterior a fost adoptată Hotărârea de Guvern cu nr. 1093 din 11 decembrie 2013, prin care s-a declarat de interes public și importanță națională candidatura României pentru orgnizarea Campionatului European din 2020. Prin intermediul actului normativ a fost creat Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea și susținerea candidaturii României, care a preluat sarcina de a coordona eforturile pentru întocmirea dosarului.

Posibilitatea ca Bucureștiul să fie selectat printre cele 13 orașe europene care vor găzdui Campionatul European din 2020 reprezintă o șansă nu doar pentru fotbalul românesc, ci și o oportunitate majoră de promovare a României. Pentru prima dată în istorie, țara noastră va găzdui un turneu final de o asemenea amploare care va atrage privirea microbiștilor din întreaga lume asupra țării noastre. România va beneficia astfel de o largă expunere media, care ulterior va aduce câștiguri pe termen lung turismului local, constituindu-se astfel într-un stimulent suplimentar pentru accelerarea dezvoltării economice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ