FRF va ceda către UEFA drepturile TV şi comerciale din participarea naţionalei la Liga Naţiunilor

| 14 apr, 2014

Federaţia Română de Fotbal va ceda către UEFA drepturile TV şi comerciale care îi vor reveni ca urmare a participării echipei naţionale la Liga Naţiunilor, competiţie nou înfiinţată care va înlocui partidele amicale începând cu anul 2018, a anunţat, luni, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Federaţiile naţionale vor ceda drepturile TV şi comerciale către UEFA, astfel încât Liga Naţiunilor va deveni o competiţie comparabilă cu Liga Campionilor. Iar acest lucru este un avantaj foarte mare pentru FRF, pentru că UEFA are o capacitate de negociere şi de marketing mai mare decât a noastră. Astfel, resursele pe care FRF le va primi din participarea la această competiţie vor creşte", a explicat Burleanu într-o conferinţă de presă.

Federaţia va încasa în 2014 suma de 1,6 milioane de euro de la UEFA prin programul HatTrick. "Fiecare federaţie naţională primeşte anual de la UEFA suma de 1.625.000 de euro prin mecanismul plăţilor de solidaritate. Direcţii către care se îndreaptă aceşti bani sunt: sume pentru tineret, fotbal în sală şi fotbal feminin - 250.000 de euro, sume pentru implementarea Cartei Grassroots - 100.000 de euro, sume pentru perfecţionarea antrenorilor şi arbitrilor - 100.000 pentru fiecare categorie, sume pentru bună guvernanţă - 100.000, contribuţie pentru departamentul de integritate - 25.000 de euro. Tot prin acest format de finanţare, UEFA pune la dispoziţia federaţiilor suma de 3 milioane de euro pe fiecare ciclu financiar de patru ani pentru dezvoltarea infrastructurii. Ultima tranşă pe care am accesat-o, peste 400.000 de euro, am redirecţionat-o către un alt proiect, mă refer aici la primul centru regional", a spus oficialul FRF.

Acesta a adăugat că FRF va mai încasa anul acesta şi suma de 250.000 de dolari de FIFA. "Am discutat cu domnul Blatter despre foarte multe proiecte care se vor bucura de sprijinul FIFA. Astfel mă întorc în ţară de la această întâlnire cu suma de 250.000 de dolari pentru un program special. Cel puţin 15 la sută se vor duce spre dezvoltarea fotbalului feminin, diferenţa vom vedea în perioada următoare care va fi direcţia", a precizat Burleanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ