Burleanu: Este exclusă o asociere între condamnarea lui Popescu şi alegerile FRF

| 16 apr, 2014

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că este exclusă o asociere între condamnarea lui Gheorghe Popescu şi alegerile de la FRF, precizând că ar fi câştigat şi în cazul în care acesta ar fi fost achitat în "Dosarul transferurilor".

"Este exclusă o astfel de asociere. Cei care fac o astfel de legătură uită poate motivul pentru care el a fost urmărit penal şi condamnat, evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi aşa mai departe. Eu aş fi câştigat alegerile şi cu Popescu candidat", a declarat Burleanu.

Oficialul FRF, care a admis că s-a întâlnit de mai multe ori cu preşedintele Traian Băsescu în perioada în care a lucrat la Administraţia Prezidenţială, a spus că are mulţi prieteni în lumea politică, care l-au asigurat de susţinerea lor pentru modificarea unor acte normative: "Am prieteni în toate partidele politice, care m-au asigurat de tot sprijinul lor în ceea ce priveşte demersurile legislative pe care vrem să le facem în perioada următoare, de a modifica cadrul normativ în care şi fotbalul românesc îşi desfăşoară activitatea".

Referitor la o posibilă subvenţionare a fotbalului românesc de către stat, Burleanu a precizat că finanţarea ramurilor sportive în funcţie de numărul de practicanţi i se pare a fi o procedură absolut normală. "Este o temă sensibilă. Ceea ce ne dorim în perioada următoare, înainte să solicităm o subvenţionare a Federaţiei Române de Fotbal, este un cadru legislativ mult mai clar, prin care să putem să atragem mult mai uşor resurse financiare dinspre mediul privat. Altfel spus de o modificare a codului fiscal cu referire directă la capitolul legat de sponsorizări. Este o procedură absolut normală prin care absolut orice federaţie sportivă trebuie finanţată în România. Modelul ceh aplică deja acest sistem cu numărul de practicanţi şi performanţele obţinute. Federaţia Română de Fotbal va accesa în perioada următoare orice resursă financiară posibilă pentru un parcurs spre performanţă", a mai spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal în cadrul Adunării Generale din 5 martie, la o zi după ce fostul internaţional Gheorghe Popescu, principalul favorit la alegerile pentru şefia FRF, fusese condamnat în "Dosarul transferurilor", alături de alţi şapte oameni de fotbal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ